HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας: 8 Νοέμβρη απεργούμε

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας: 8 Νοέμβρη απεργούμε

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ : Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΗΛ-FAX: 26450-22466 email: ergatlef@otenet.gr

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10Π.Μ. ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας μπροστά στην απεργία της 8ης Νοέμβρη , καλεί το σύνολο των σωματείων του νομού ιδιωτικού και δημόσιου τομέα , των μικρών επαγγελματιών , των αγροτών, των συνταξιούχων της νεολαίας να συζητήσουν, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για να δυναμώσει και να επεκταθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες το απεργιακό κλίμα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων, προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτυπώνεται στο χαρτί και στην πράξη η πραγματική έννοια της «κανονικότητας» και της «ανάπτυξης» που αναφέρει η κυβέρνηση. Ανάπτυξη για να μπουκώσουν με νέα κέρδη τα σεντούκια της μεγαλοεργοδοσίας, με εργασιακά κάτεργα, χωρίς δικαιώματα.Την ανάπτυξή τους τη ζήσαμε στο πετσί μας το καλοκαίρι που πέρασε . Η εντατικοποίηση , η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία ήταν ο κανόνας και φέτος στο νομό παρά τις φιέστες της κυβέρνησης μένοντας έτσι οι εργαζόμενοι να μετρούν τις πληγές τους και η μεγαλοεργοδοσία να τρίβει τα χέρια της.

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους. Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060!
Συνάδελφοι να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες-Όχι τα κέρδη των λίγων».

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!

Μέσα από επικοινωνιακό κουρνιαχτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€!

Στην ουσία εφαρμόζουν τον Νόμο Βρούτση του 2ου μνημονιου που πλέον μετονομάζεται σε Νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση. Είναι ο Νόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποκαλούσε Νόμο-δολοφόνο και πως θα τον καταργούσε άμεσα. Είναι ο νόμος που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε Υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την «παραγωγικότητα», την «ανταγωνιστικότητα», την «απασχόληση» και την «ανεργία», δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς.

Την ίδια στιγμή με πανηγυρισμούς και με επαίνους, αναφέρονται στην τάχα επεκτασιμότητα των ελάχιστων κλαδικών ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί ως σήμερα και αφορούν ελάχιστους εργαζόμενους. Κοροϊδεύουν στα μάτια τους εργαζόμενους καθώς η συντριπτική των κλάδων βρίσκεται χωρίς συλλογική σύμβαση εδώ και χρόνια. Συζητούν τάχα για επεκτασιμότητα των συμβάσεων όταν οι 9 στους 10 κλάδους δεν έχουν καν σύμβαση! Και δεν έχουν, διότι αυτά προβλέπουν οι νόμοι των μνημονίων που διατηρεί ανέπαφους η κυβέρνηση
Είναι μεγάλη πρόκληση η συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους απόμαχους της δουλειάς για τη “μη περικοπή των συντάξεων” και το “τέλος των μνημονίων”. Έφεραν σε σύνολο 21 μειώσεις στις συντάξεις, πρόσθεσαν και άλλες πάνω στις προηγούμενες. Πετσόκοψαν την κατώτερη σύνταξη από τα 486 στα 384 ευρώ.

Πετσόκοψαν και μετέτρεψαν σε φιλοδώρημα τις επικουρικές. Έκοψαν το ΕΚΑΣ, μείωσαν και άλλο με το νέο τρόπο υπολογισμού του Κατρούγκαλου, με αναπλήρωση το 40% από το 70% και τόσα άλλα. Και τώρα παρουσιάζουν σαν νίκη, ότι δε θα κόψουν από τους υπερήλικες, αλλά με αντίμετρα θα κόψουν από τους νεότερους. Χωρίς ίχνος ντροπής παρακαλάνε δημόσια να φύγουν οι συνταξιούχοι από τη ζωή για να πιάσουν τους δημοσιονομικούς δείκτες τους!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών και μηχανισμών του αστικού κράτους ενάντια στη λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά, με μπαράζ πλειστηριασμών, χαρατσιών και φοροληστείας αλλά και με βιομηχανία διώξεων σε όσους αντιστέκονται. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει στήσει τον τελευταίο χρόνο βιομηχανία διώξεων καθιστώντας «ιδιώνυμο» αδίκημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η «αναβάθμιση» της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ σημαίνουν αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό, αφού η χώρα, οι υποδομές της, οι Ενοπλες Δυνάμεις της, συμμετέχουν σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι και μπαίνουν στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων.

Βάζει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.
Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με την απεργία στις 8 Νοέμβρη!

Καμία συνθηκολόγηση με τα ελάχιστα, με τους άθλιους μισθούς, με την κακοπληρωμένη εργασία των ολιγόμηνων προγραμμάτων απασχόλησης, με την ανεργία.

Μόνο η δική μας πάλη, η αγωνιστική δράση, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, για να μπουν οι δικές μας ανάγκες μπροστά!

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. αι αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχΑπαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής κή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10Π.Μ. ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Η υπόλοιπη παλιά πόλη, η Αγία Κάρα, τα περιβόλια και η Νεάπολη
Επομενο αρθρο
Μικροί και μεγάλοι από τη Λευκάδα, «κατασκηνωτές» στον Ζηρό!

1 Σχόλιο

  1. Τέλης Σταλόνε
    17 Οκτωβρίου 2018 at 01:18 — Απάντηση

    8 Νοέμβρη απεργούμε συντρόφια; Και σήμερα έχουμε 17 Οχτώβρη. Πολύ αποφασιστικούς και αγωνιστικούς σας βρίσκω!
    Ακόμα μία διεκπαιρεωτική “απεργία” για τα μάτια του κόσμου.
    Μ’ άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.