HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ εκκίνηση και οι πρώτοι τερματισμοί του «Lefkas Trail Running 2015» (Φώτο + video)

Η εκκίνηση και οι πρώτοι τερματισμοί του «Lefkas Trail Running 2015» (Φώτο + video)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 25 Οκτώβρη οι αγώνες Ορεινού τρεξίματος που διοργανώνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας για δεύτερη χρονιά.

Η εκδήλωση που ξεκίνησε με απώτερο στόχο την προστασία και την ανάδειξη της περιοχής, από τη δεύτερη κιόλας χρονιά της διοργάνωσης, δείχνει να έχει πετύχει το στόχο της. Έγινε πόλος έλξης για πολλούς αθλητές και μη.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Στην διαδρομή των 23 χιλ. οι συμμετέχοντες ήταν περίπου 110 και στην διαδρομή των 5 χιλ. 200. Αθλητές αλλά και απλοί φυσιολάτρες, πολλά παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας ήρθαν στη Νικάνα να αθληθούν αλλά και να απολαύσουν μια μοναδική σε κάλλος διαδρομή.

Η εκδήλωση τείνει και πρέπει να γίνει το σημαντικότερο γεγονός της Λευκάδας. Συνδυάζει τον αθλητισμό, το φυσικό κάλλος, την παράδοση και τις ρίζες του νησιού. Η διαδρομή που θα διανύσουν οι αθλητές εκτός από την παρθένα φύση και μοναδική ομορφιά που περικλείει, είναι άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του νησιού. Το δρυοδάσος των Σκάρων αποτελεί τον πυρήνα της εκδήλωσης. Αποτελείται από ένα μοναδικό είδος βελανιδιάς (ρουπάκι), που αυτοφυώς αναπαράγεται για εκατοντάδες χρόνια. Στη διαδρομή τους οι αθλητές θα διανύσουν παλιά μονοπάτια, θα συναντήσουν παλιές εκκλησιές και θα απολαύσουν πανέμορφες εικόνες από τα Πριγκιπονήσια.

Η προστασία και η ευαισθητοποίηση του κοσμου για του δρυοδάσος των Σκάρων ήταν και ο στόχος των διοργανωτών, όταν ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Μανωλίτσης, πρέπει σήμερα να νοιώθει δικαιωμένος, γιατί αυτή η προσπάθεια έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης.

Η διοργάνωση ήταν άψογη. Η Νικιάνα σήμερα μετά από σκληρή δουλειά του συλλόγου ήταν πεντακάθαρη. Τα πάντα δούλευαν ρολόι. Πολύτιμη ήταν και η συνδρομή του «Φίλαδρου». Γνωρίζοντας τη «φιλοσοφία» αλλά και τις μέχρι τώρα δράσεις του Συλλόγου, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο.

Σχετικά άρθρα:

Φωτορεπορτάζ της Καίτης Κακαβούλη από το Lefkas Trail Running
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος: Lefkas Trail Running
Λειτουργία στο ερειπωμένο εκκλησάκι της Παναγίας των Σκάρων

Προηγουμενο αρθρο
Σήμερα ο αγώνας της Νίκης με τον ΠΑΟΚ
Επομενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ της Καίτης Κακαβούλη από το Lefkas Trail Running

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.