HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚι όμως ο κ. Νικητάκης επιμένει

Κι όμως ο κ. Νικητάκης επιμένει

Πολλά και ποικίλα σχόλια προκάλεσε το άρθρο του αντιδημάρχου κ. Νικητάκη περί κοινόχρηστων χώρων. Τόσο ως προς τη φιλοσοφία, όσο και ως προς το κατά πόσο έχει σχέση με την πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουν οι δημότες.

Ο καθένας απ’ όσους άσκησαν κριτική έχει στο μυαλό του τις προσωπικές του εικόνες από την καθημερινότητα της πόλης. Σ’ εμάς πάλι, οι πρώτες εικόνες που ήρθαν στο μυαλό μας διαβάζοντας το άρθρο, ήταν η κατάντια των δυο βασικών δρόμων της πόλης. Της οδού Άγγελου Σικελιανού και της οδού Γολέμη. Η δυτική και η ανατολική παραλία της πόλης.

Το καθεστώς των κοινόχρηστων χώρων δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση από παλιότερες εποχές. Η διαφορά είναι όμως, πως η παρούσα δημοτική αρχή είχε καλλιεργήσει προσδοκίες για την επίλυση του προβλήματος. Στο «θα σπάσουμε αυγά» που είχε εκφωνήσει ο Δήμαρχος την ημέρα της ορκωμοσίας του, ο κάθε δημότης είχε επενδύσει τις δικές τους προσδοκίες.

Στην απολογιστική συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Νικητάκης υπεραμύνθηκε της προσπάθειας του Δήμου για να μπει μια τάξη στους κοινόχρηστους χώρους. Αναφέρθηκε στην ψήφιση των κανονισμών και στην προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αστυνομία. Δήλωσε όμως πως ο Δήμος πρέπει να κρίνεται για τον τομέα ευθύνης του. Το λιμάνι της Βασιλικής π.χ. είπε, δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου.

Εμείς συμπληρώνουμε πως το ίδιο ισχύει και για τους δυο δρόμους που προαναφέραμε. Είναι στην αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου. Η κατάσταση και στους δυο αυτούς δρόμους πέραν όλων των άλλων, μας προσβάλει σαν νησί.

Η διάχυση των αρμοδιοτήτων γενικότερα, ο χωρισμός σε τομείς «ευθύνης» πολλών και διαφόρων υπηρεσιών, στο μόνο που αποσκοπεί και το μόνο που έχει καταφέρει, είναι να μην βρίσκουν άκρη οι πολίτες και να επιμερίζονται οι ευθύνες. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ισχύει το γνωστό: όπου λαλούν πολλοί κοκόροι…

Ρωτήσαμε προσωπικά τον κ. αντιδήμαρχο, αν ο Δήμος έχει απευθυνθεί εγγράφως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Τροχαία, Λιμεναρχείο κ.λ) δηλώνοντας τη βούληση του Δήμου για την τήρηση των νόμων και μας απάντησε θετικά.

Συμπερασματικά λοιπόν: έχουμε από τη μια τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, που προσπαθούν και κάνουν το καλύτερο, κατά τις δηλώσεις του αντιδημάρχου. Έχουμε εκφρασμένη τη βούληση της δημοτικής αρχής προς στους υπόλοιπους εμπλεκομένους να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Και έχουμε π.χ το Λιμεναρχείο να αδιαφορεί καταφανώς για τον τομέα ευθύνης του.

Στην οδό Γολέμη παρκάρουν αυτοκίνητα και από τις δυο μεριές, ενώ επιτρέπεται στη μια μόνο και αλλοίμονο σε όποιον κλειστεί από το διπλοπαρκάρισμα  -είναι καθεστώς. Η δε πολύπαθη Άγγελου Σικελιανού μόλις πρόσφατα απέκτησε κατά το μεγαλύτερο μέρος πεζοδρόμιο, αλλά έχασε το δρόμο.

Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα. Καλό λοιπόν είναι πριν διαμαρτυρηθείτε να ελέγξετε πρώτα σε ποιανού αρμοδιότητα είναι το πρόβλημα! Επίσης πριν ψηφίσετε, όταν σας τάζουν τον ουρανό με τ’ άστρα, να τσεκάρετε καλού κακού τους τομείς ευθύνης! Εκτός από τους χάρτες, και το Google, προσφέρεται για έλεγχο!

Προηγουμενο αρθρο
Άνοιξαν τα διόδια του Ακτίου οι αγρότες - Δωρεάν η διέλευση
Επομενο αρθρο
Αναλυτική ενημέρωση για τα 4 νέα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020

4 Σχόλια

  1. Ν. Γαζής
    21 Φεβρουαρίου 2016 at 19:13 — Απάντηση

    Αυτό που είναι ηλίου φαεινότερο είναι πως για να αλλάξει μια υφιστάμενη απαράδεκτη κατάσταση, που εν πολλοίς την δημιουργεί η έλλειψη εναλλακτικών επιλογών, θα αλλάξει μόνο αν βρεθούν αυτές οι εναλλακτικές επιλογές κι όχι γιατί το υπόσχεται ο τάδε δήμαρχος και το λέει ο κάθε Νικητάκης.
    Οι δημοτικοί μας άρχοντες λοιπόν, πρωτάρηδες και άπειροι όντες, είναι προφανές πως αγνοούν αυτή την θεμελειώδη αλήθεια. Που θα πάνε όμως, μέχρι να φύγουν απ΄το σβέρκο μας, θα προσγειωθούν σιγά-σιγά και θα μάθουν…

  2. ΨΥΧΑΚΙΑΣ
    21 Φεβρουαρίου 2016 at 15:24 — Απάντηση

    Φάτε “Πρώτη φορά” ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ-Καμένη-Αριστερά!!! Και πoυ είσε ακόμα! Θα δείτε κιάλλα “πρωτη φορα”!!!

  3. Γιάννης Κ.
    20 Φεβρουαρίου 2016 at 13:30 — Απάντηση

    Οι ξεχωριστές αρμοδιότητες ίσχυαν από πάντα. Επομένως όταν ο Δήμαρχος υποσχόταν να βάλει τάξη, γνώριζε ότι δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό παραδέχεται ο κ. ΝΙκητάκης όταν ζητά να κρίνεται για τον τομέα ευθύνης του Δήμου.

    Κατά την άποψη μου αυτά είναι προφάσεις. Τι θέλουν να μας πούνε δηλαδή; Πως παρά την πρόθεση και την επιθυμία τους η τροχαία και το Λιμεναρχείο δεν τους ακούνε; Σε άλλο κράτος ανήκουν αυτοί; Και έχουν και την κυβέρνηση δική τους. Αστεία πράγματα. Απλώς δεν θέλουν να γίνουν δυσάρεστοι και μοιράζουν τις ευθύνες εδώ και κει. Πιστεύει κανένας πως η Τροχαία ή το Λιμεναρχείο θα πήγαιναν κόντρα στο δήμο;

  4. dimotikos
    20 Φεβρουαρίου 2016 at 11:06 — Απάντηση

    Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι στην πόλη της Λευκάδας η συνέπεια της τροχαίας και του λιμεναρχείου είναι ανύπαρκτη. Η αποτελεσματικότητά τους ελάχιστη. Η ανεπάρκεια τους είναι χαρακτηριστική στην φροντίδα της τήρησης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ιδιαιτέρως στο ζήτημα των παράνομων σταθμεύσεων. Είναι προκλητικό να κάνουν περιπολίες προσπερνώντας τις εξόφθαλμες παραβάσεις. Άλλωστε ποια η έννοια της περιπολίας του οχήματος του λιμεναρχείο χωρίς στάσεις για επιβολή ποινών?
    Τι να περιμένει βέβαια κανείς όταν αυτήν τώρα τη στιγμή που συντάσσεται το σχόλιο Σάββατο 20/2/2016 στις 11:04 πμ στα δικαστήρια από την πλευρά του ερημικώς άδειου parking είναι παρκαρισμένα ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ 2 οχήματα ένα του λιμεναρχείου και ένα της αστυνομίας. Μπορεί κάποιος να πάει να τα καμαρώσει……………..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.