HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝέος πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας με ιστορικό ρεκόρ ψήφων

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας με ιστορικό ρεκόρ ψήφων

Με ευρύτατη πλειοψηφία -καταρρίπτοντας μάλιστα ρεκόρ ψήφων- εξελέγη από την Ολομέλεια νέος πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας εξασφάλισε 283 ψήφους σε σύνολο 298 βουλευτών που ψήφισαν. Υπέρ της εκλογής του τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ενώ παρών ψήφισε το ΚΚΕ.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η διακομματική στήριξη της εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής οδήγησε στο αποτέλεσμα των 283 ψήφων, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ρεκόρ στα κοινοβουλευτικά χρονικά, δεδομένου ότι ξεπέρασε το αποτέλεσμα εκλογής της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είχε λάβει 235 ψήφους. Ο Νίκος Βούτσης είχε αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους.

Για την εκλογή του προέδρου της Βουλής προηγήθηκε φανερή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον Κανονισμό της Βουλής, και όχι μυστική ψηφοφορία όπως έγινε στο παρελθόν.

Προηγουμενο αρθρο
Αυτοί που μας φέρνουν «πολιτισμό» ρυπαίνοντας
Επομενο αρθρο
Ένα «αδέξιο» σημείωμα κριτικής για το βιβλίο της Παρασκευής Κοψιδά-Βρεττού: «Το παιδί και η φύση του –Προς μια ποιητική παιδαγωγική»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.