HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝα φύγει σιγά-σιγά από την Ελλάδα προσπαθεί η Λευκάδα!!

Να φύγει σιγά-σιγά από την Ελλάδα προσπαθεί η Λευκάδα!!

Να φύγει σιγά-σιγά από την Ελλάδα προσπαθεί η Λευκάδα σύμφωνα με τους επιστήμονες

24

Μόνο τυχαία φαίνεται πως δεν ήταν τελικά η μετατόπιση της Λευκάδας κατά 36 εκατοστά προς τον Νότο, η οποία εντοπίστηκε μετά τον πρόσφατο σεισμό που έπληξε το νησί του Ιονίου πελάγους.

Λίγες ώρες μετά το σεισμό, οι επιστήμονες προχώρησαν στην παρατήρηση του ασυνήθιστου αυτού φαινομένου, το οποίο και επέδωσαν στην δραστηριότητα του Εγκέλαδου στο υπέδαφος της περιοχής. Όπως διαπιστώνεται όμως τις τελευταίες ώρες, η μετακίνηση αυτή δεν σχετίζεται με τη δύναμη των Ρίχτερ, αντίθετα οφείλεται στην πρόθεση του νησιού να εγκαταλείψει δια παντός την Ελλάδα.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με το όμορφο νησί του Ιονίου, το οποίο εξήγησε: «Δεν αντέχω άλλα αυτά που βλέπω. Η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, οι απόψεις και οι επιλογές των κατοίκων της Ελλάδας, ακόμα και ο ρατσισμός που δείχνουν όλοι προς τους πρόσφυγες, με έχουν κουράσει. Δεν αντέχω άλλο αυτούς που με επισκέπτονται κι αυτά που ακούω όποτε έρχονται. Αποφάσισα λοιπόν να φύγω και να πάω κάπου καλύτερα. Θα μου λείψει λίγο ο ήλιος όμως θα είμαι σίγουρα καλύτερα».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, με βάση τους ρυθμούς με τους οποίους το νησί κινείται, αναμένεται να εξέλθει των χωρικών υδάτων της Ελλάδας μέχρι τις αρχές του 2078. Μάλιστα, κοινωνιολόγοι και οικονομικοί αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους πως σύντομα κι άλλα νησιά αλλά και πεδινές περιοχές θα μιμηθούν το παράδειγμα της Λευκάδας, εγκαταλείποντας τη χώρα. «Μετά τους νέους, φεύγουν και τα νησιά. Να δούμε τι θα ακολουθήσει», σχολίαζαν προβληματισμένοι.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί από κοντά την διαδρομή της Λευκάδας και θα σας ενημερώνει διαρκώς για την πορεία της προσπάθειάς της.

Πηγή: www.tokoulouri.com

Προηγουμενο αρθρο
Αποκλειστικό: ο εκσκαφέας προσπαθεί να καλύψει τους 36 πόντους στη Γέφυρα!!
Επομενο αρθρο
Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει ο «Ορφέας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.