HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟι ομιλίες των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας στην παρουσίαση της 10/9

Οι ομιλίες των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας στην παρουσίαση της 10/9

Ομιλία Χρήστου Παπαδόπουλου στην παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας

1
Φίλοι και φίλες
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ,Είμαστε οκτώ μήνες μετά τις εκλογές του Γενάρη σε ένα ριζικά διαφορετικό πολιτικό τοπίο.
Ο κ. Τσίπρας, σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή εντολή του Γενάρη, αποδέχτηκε, συνομολόγησε, έφερε και ψήφισε στην Ελληνική βουλή ,μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ ένα νέο μνημόνιο υποτέλειας της χώρας μας, το τρίτο σε σειρά, μετά το πρώτο του Πασόκ και το δεύτερο της ΝΔ-Πασόκ. Ένα νέο μνημόνιο που θα ολοκληρώσει την κοινωνική καταστροφή στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παραιτήθηκε με σκοπό τη διενέργεια εκλογών και το ξεκαθάρισμα των ριζοσπαστικών αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων της προηγούμενης βουλής.
Για την αύξηση της δύναμης του νέου μνημονιακού μετώπου της νέας βουλής.
Η κα Μέρκελ δηλώνει ήδη ότι οι εκλογές αποτελούν «μέρος της λύσης και όχι της κρίσης». Ενώ είναι γνωστό ότι είχε αντιδράσει με λυσσαλέο τρόπο στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
Συγχρόνως δραπέτευσε προσωρινά από την άμεση ψήφιση δεκάδων εφαρμοστικών του νέου μνημονίου νόμων, που η ψήφισή τους μεταφέρεται για τις 21 Σεπτέμβρη και μετά και πριν την αξιολόγηση του κουαρτέτου των δανειστών επικυρίαρχων (ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ,ΕSM).
Δραπέτευσε, πριν οι πολίτες λάβουν το νέο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούνταν με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις του Γενάρη.
Δραπετεύει, πριν οι κοινωνικές τάξεις που θίγονται από τα νέα μνημόνια λάβουν το νέο μνημονιακό λογαριασμό.
H Λαϊκή Ενότητα, λοιπόν, είναι τέκνο που γέννησε η ανάγκη. Η ανάγκη να τηρηθεί η λαϊκή εντολή , να καταργηθούν τα μνημόνια της λιτότητας και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της χώρας. Είναι δυνάμεις προερχόμενες από το ΣΥΡΙΖΑ που είπαν <<όχι >>στη βουλή στα νέα μνημόνια και έμειναν πιστές στη λαϊκή εντολή του Γενάρη και του <ΌΧΙ στα νέα μνημόνια>> του δημοψηφίσματος του Ιουλίου.
Παράλληλα, είναι η αρχή της δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου που διευρύνεται μέρα με τη μέρα. Συμμετέχουν ήδη συλλογικότητες της Αριστεράς που δεν ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες που εξακολουθούν να πιστεύουν και να διεκδικούν το τέλος των μνημονίων λιτότητας και της εξάρτησης και υποτέλειας της χώρας μας.
Αγωνιστές και αγωνίστριες με διαφορετικές διαδρομές στην Αριστερά αλλά με κοινές αγωνίες και πολλά χρόνια συνεργασίας στα κοινωνικά κινήματα, στους αγώνες για αξιοπρεπή δουλειά, στο κίνημα του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.
Ήδη εντάχθηκε και συνεργάζεται το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, ο Μανώλης Γλέζος, ως επικεφαλής του ψηφοδέλτιου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας .
Πήραμε, λοιπόν, την υπόθεση στα χέρια μας και στη Λευκάδα. Συγκροτήσαμε τη Λαϊκή Ενότητα, παρά τον εκλογικό αιφνιδιασμό, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Το λαϊκό ρεύμα της αντίστασης στα μνημόνια βρίσκει την πολιτική του έκφραση και ενώπιον των συμπατριωτών μας είναι οι υποψήφιοι των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το δίλημμα σε αυτές τις εκλογές είναι αν θα κυριαρχήσει στη χώρα ο μνημονιακός χειμώνας ή θα ακολουθήσουμε μια νέα πορεία ξηλώματος των μνημονίων από δημοκρατική φιλολαϊκή και αναπτυξιακή σκοπιά.
Θα μεγαλώσει το νέο μνημονιακό τόξο της υποτέλειας στη νέα βουλή ή οι αντιμνημονιακές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις θα μπορέσουν να αποτελέσουν μια ισχυρή δύναμη αντίστασης, ακύρωσης και μη εφαρμογής των νέων μνημονιακών νόμων;
Η δεύτερη επιλογή σημαίνει στήριξη στη Λαϊκή Ενότητα.

Μιλούν για σκληρή διαπραγμάτευση. Ποια σκληρή διαπραγμάτευση; Δεν έθεσαν με επίσημο τρόπο ανοιχτά και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε καν την
αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων για ένα διάστημα, μετά από πέντε χρόνια λιτότητας.
Από το τέλος Φλεβάρη μπήκε το ζήτημα ενός άλλου δρόμου αποφασιστικής ρήξης με τους δανειστές μετά τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Δεν τον πίστεψαν και δεν τον υπηρέτησαν ποτέ.
Η προοπτική τους ήταν πάση θυσία συμφωνία. Η χώρα οδηγήθηκε στα σκοινιά με ευθύνη της ηγετικής ομάδας γνωρίζοντας από τα τέλη Γενάρη ότι θα μας έκλειναν τις τράπεζες.
Ήταν κάτι σαν διαπραγμάτευση που η μεγάλη της διάρκεια διευκόλυνε τους δανειστές.
Η ευθύνη για την 12 Ιουλίου ανήκει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ομάδα του Μαξίμου.
Οι δανειστές έκοβαν τη ρευστότητα στη χώρα ,όχι από το Γενάρη του 2015 αλλά
από τον Αύγουστο του 2014 .Προϋπολόγιζαν ίσως την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και προωθούσαν την έλλειψη ρευστότητας για ένα χρόνο μετά.
Αυτοί, λοιπόν:
Παραβίασαν τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη.
Παραβίασαν το ΟΧΙ της λαϊκής εντολής της 5ης Ιουλίου.
Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που έχουν σήμερα με τους δανειστές; Είναι φανερό πως δεν υπάρχουν πια τέτοιες.
Έχουν παραδοθεί άνευ όρων ,και τους όρους τους επιβάλλουν οι δανειστές.
Ανεξαρτήτως λοιπόν τι επιθυμίες έχουν, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, για μετά τις εκλογές για το σχηματισμό κυβερνήσεων, μπορεί κανείς τους να αμφισβητήσει ότι τον τελικό λόγο θα τον έχουν οι δανειστές;
¨ Ό,τι ζητήσουν θα το δώσουν κοινοβουλευτικά, αφού για αυτούς πάντα θα είναι
ταμπού η ρήξη με τους δανειστές και την Ευρωζώνη.
Το θέμα του χρέους και η ανάγκη διαγραφής του δεν τέθηκε από την αρχή ενώ αυτό είναι η καρδιά του προβλήματος.
Δεν εκμεταλλεύτηκαν το πόρισμα της Επιτροπής αληθείας της Βουλής. Εκείνο που αποδείχνει ότι το χρέος είναι παράνομο,άδικο, επονείδιστο, επαχθές.
Αλήθεια, τι θα το κάμει η νέα μνημονιακή κυβέρνηση μετά τις εκλογές; Θα είναι γι αυτούς ένα καταραμένο νον πειπερ που λέει την αλήθεια αλλά δεν θα τολμούν να το βάλουν στην καθημερινή πολιτική πράξη, γιατί ενισχύει το επιχείρημα της διαγραφής του χρέους;
Είναι ένα μεγάλο πολιτικό θέμα που κανείς δεν μπορεί να αποφεύγει. Εάν το χρέος είναι επαχθές και άδικο οφείλουν να διεκδικήσουν τη διαγραφή του.
Αντίθετα, υπάρχει σιωπή στις καθημερινές αιτιάσεις Μέρκελ και Σόιμπλε ότι οι Ευρωπαϊκές συνθήκες απαγορεύουν το κούρεμα.
¨Όμως μετά από την ψήφιση από την βουλή του νέου μνημονίου της 14ης Αυγούστου στο Γιούρογκρουπ που ακολούθησε ο υπουργός οικονομικών Τσακαλώτος συνομολόγησε στην σχετική του απόφαση ότι :’’Το Eurogroup επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να γίνει ονομαστικό κούρεμα στο δημόσιο χρέος’’.
Το νεοφιλελεύθερο αντιδραστικό μόρφωμα, της Ε.Ε., κινείται πλέον σε όλο και πιο ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές κατευθύνσεις. Η Ευρωζώνη και η Ε.Ε, με την πορεία που ακολουθούν, ακυρώνουν κάθε ίχνος δημοκρατίας.
Η χώρα θα βαδίζει τα επόμενα χρόνια στις σιδηροτροχιές των νέων μνημονίων.
Τα μνημόνια δεν είναι μόνο ένας αριθμός νόμων αλλά αποτελούν καθεστώς για την χώρα.
Η βουλή θα νομοθετεί με τις υποδείξεις και τα βέτο των Βρυξελλών και επομένως των Γερμανών. Θα είναι μια βουλή υποτελής υπό αυστηρά νεοφιλελεύθερη επιτήρηση.
Η νέα συνταγή είναι δηλητήριο και μάλιστα χειρότερο από τα προηγούμενα.
Η ύφεση είναι δεδομένη, η αποτυχία είναι δεδομένη, όπως και η κοινωνική καταστροφή της χώρας μας. Τα μνημόνια και οι νέες συμφωνίες θα είναι η βάση για τις προγραμματικές μελλοντικές συγκλίσεις όσων τα ψήφισαν.
Από τα νέα μνημόνια θίγονται όλοι οι «από κάτω»:οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες ,οι επαγγελματίες, εξολοθρεύονται όλοι οι μικρομεσαίοι.
Επιπρόσθετα θίγονται οι πολίτες της Περιφέρειας των Ιονίων,
Την επόμενη της ψήφισης του μνημονίου με την υπογραφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη δόθηκαν τα 14 Περιφερειακά κερδοφόρα αεροδρόμια της χώρας στην Γερμανική κοινοπραξία της Fraport. Μέσα σε αυτά και τα αεροδρόμια της Κέρκυρας, Ακτίου, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.
Μαζί με τα εκατοντάδες στρέμματα σε περιοχές απείρου κάλλους των Ιονίων και στη Λευκάδα που βρίσκονται υπό εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς και η υποθήκευση στο νέο μνημονιακό ταμείο Δημόσιας Περιουσίας των μελλοντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίων των Ιονίων καθιστούν εφιαλτικό το μέλλον της περιοχής μας,
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων πήρε ήδη απόφαση για δημοψήφισμα για τα Περιφερειακά Αεροδρόμια που δόθηκαν στους Γερμανούς. Περιμένουμε τις ανάλογες αποφάσεις υποστήριξης, που έχουν καθυστερήσει, της πρωτοβουλίας από τους Δήμους της Περιφέρειας μας, μαζί και το Δήμο Λευκάδας.
Περιμένουμε επίσης τις αντιδράσεις τους για την εκποίηση εκατοντάδων στρεμμάτων μέσω ΤΑΙΠΕΔ , αποφάσεων που δεν ακυρώθηκαν στους επτά μήνες που πέρασαν.
¨Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα: Καμιά ανοχή στα κόμματα των παλιών και νέων μνημονίων. Τα προγράμματά τους για την τετραετία είναι η εφαρμογή των νέων μνημονιακών νόμων.
Φίλοι και φίλες
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου με την επικράτηση του ΟΧΙ ¨άνοιξε μια νέα εποχή για τη χώρα μας.
Αποτέλεσε πράξη λαϊκού ριζοσπαστισμού, χειραφέτησης, δημοκρατικής ανάτασης, λαϊκής κυριαρχίας.
Αυτά έγιναν μέσα σε καθεστώς οικονομικού πολέμου των δανειστών-εκβιαστών και της άνευ προηγουμένου τηλεοπτικής τρομοκρατίας των συστημικών ΜΜΕ.
¨Έδωσε ιστορική απάντηση στα ιμπεριαλιστικά κέντρα της νεοφιλελεύθερης λιτότητας.
¨Ήταν μια θαρραλέα νίκη ενάντια στο φόβο.
Το κίνημα της 5ης Ιουλίου είναι από τα μεγαλύτερα συμβάντα στην μεταπολεμική ,μας ιστορία.
Το μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου με κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά, όσων υπέφεραν από πέντε χρόνια μνημονιακής λιτότητας, είναι το νέο μεγάλο γεγονός στην Ελληνική ιστορία .
Χαιρετίζουμε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του, συμμετείχαν και εργάστηκαν για την επιτυχία του μέσα σε λίγες μέρες, σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Εμείς συνεχίζουμε το δρόμο του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μέχρι τη νίκη.
Ζητάμε τη στήριξη της νεολαίας που πρωτοστάτησε στο περήφανο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου και το είδε να γίνεται ΝΑΙ σε μια βδομάδα.
Ζητάμε την ψήφο όσων αγωνίζονται για τη μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς, ώστε μαζί τους να την κάνουμε πραγματικότητα.
Θέλουμε με τη δύναμη της ψήφου των πολιτών η Λαϊκή Ενότητα ,να αναδειχτεί σε ισχυρή δύναμη αντιπολίτευσης στη μετεκλογική συγκυβέρνηση της μνημονιακής συναίνεσης.
Για την κατάργηση των μνημονίων, την διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή εισοδήματος, το σχεδιασμό μιας δημοκρατικής ανάπτυξης με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος.
ΟΧΙ λοιπόν στο Μνημονιακό χειμώνα που ακολουθεί, με πρωταγωνιστές αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια.

ΝΑΙ στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΨΗΦΟ στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Γειά σας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ

2

Φίλοι και φίλες,
Να θυμίσουμε και να θυμηθούμε ότι αυτή η όχθη, αυτός ο χώρος που στήθηκε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, δεν υπέγραψε μνημόνια, δεν έβαλε την υπογραφή της και ούτε πρόκειται να τη βάλει στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας.
Να θυμίσουμε στο μνημονιακό μπλοκ των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Ν.Δ.-ΠΟΤΑΜΙ –ΑΝΕΛ τα αποτελέσματα των δύο μνημονίων που προηγήθηκαν και του τρίτου που άρχισε να μπαίνει σε εφαρμογή από το Σεπτέμβριο και που όλοι μαζί το ψήφισαν. Στον ιδιωτικό τομέα μισθοί δεν δίνονται, συντάξεις πείνας, ανεργία, λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις, αυτοκτονίες, κατάρρευση κοινωνικού κράτους, δημόσιας υγείας, παιδείας, ιδιωτικοποιήσεις τα αποτελέσματα.
Να θυμίσουμε στο Μνημονιακό Μπλοκ των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ κάποια από τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου που ψήφισαν και που ήδη τέθηκαν σε εφαρμογή από τον Αύγουστο του 2015.
Ενδεικτικά: Μείωση μισθών , συντάξεων, αύξηση Φ.Π.Α. στο 23% σε εκατοντάδες είδη, ΕΝΦΙΑ, κατάργηση ΕΚΑΣ σταδιακά από το Μάιο του 2016 μέχρι το 2019, φορολόγηση αγροτικού εισοδήματος 20%-26%, πλειστηριασμοί στην εμπορική αξία ακινήτου, (δείτε αποτελέσματα σε Ισπανία- Ιρλανδία),Ταμείο 50 δις ιδιωτικοποιήσεων, σύνταξη στα 67, 200 ευρώ βασική σύνταξη- 600 ευρώ πλαφόν, όπως ακούγεται, ιδιωτικοποήσεις-τιμολόγια ΔΕΗ κλπ, συντελεστής φορολόγησης για ελεύθερους επαγγελματίες στο 29 %, προκαταβολή 100% φόρου στις επιχειρήσεις και πολλά άλλα.
Ξέρουμε, αγαπητοί φίλοι και φίλες, ότι όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί εδώ στο νησί πάνω στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Θέλουμε να παραμείνουν εδώ μόνο για ένα λόγο:
για την πολιτική μας σκέψη, για την πολιτική μας πρόταση διεξόδου απέναντι σ΄αυτήν την καταστροφή, απέναντι στην κρίση. Για να ενταθεί ο προβληματισμός στην τοπική αλλά και στην ελληνική κοινωνία σε θέματα όπως: η μοίρα, η τύχη της Ελλάδας στα επόμενα χρόνια με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, η πορεία της Ευρώπης με την εφαρμογή σκληρών, μονεταριστικών μοντέλων λιτότητας και αν αξίζει να μένει κανείς σ΄αυτήν, η κρίση χρέους στην καρδιά της σημερινής ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, (Ιταλία, Γαλλία), οι συμπεριφορές των κοινωνιών της Ευρώπης, που μπαίνουν στο καβούκι τους φοβισμένες απ΄ αυτές τις πολιτικές λιτότητας, (βλ. πτώση Ποδέμος Ισπανίας ), τα αιτήματα για αποσχίσεις κοινωνιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, (Αγγλία BREXIT, Σκωτία, Β. Ιταλία), η άνοδος της ακροδεξιάς, τα εθνικά νομίσματα που κάνουν την εμφάνισή τους, οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί και διαφορές στα παγκόσμια καπιταλιστικά κέντρα λήψης απόφασης (Δ.Ν.Τ.- Κομισιόν- Ε.Κ.Τ.) που σπρώχνουν την Ελλάδα προς την έξοδο, προς το Grexit.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ

3

Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας ως υποψήφια βουλευτής στη Λευκάδα με τη Λαϊκή Ενότητα.
Ήμουν πάντα ενεργός πολίτης και παρακολουθούσα με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις. Αυτό με οδήγησε το 2013 να ενταχθώ στον τότε ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ότι μέσα από τον κοινό μας αγώνα θα μπορούσαν να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.
Γιατί η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία τον εργαζόμενο, διέλυε την παιδεία και την υγεία, οδηγούσε τους νέους μας στην ανεργία και την απόγνωση,όπως έχω την ευκαιρία να γνωρίζω και ως μητέρα δύο παιδιών, αλλά και τους μικρομεσαίους σε αφανισμό, όπως μου δείχνει η εμπειρία μου από την ενασχόλησή μου επαγγελματικά με τον τουρισμό, ως ελεύθερη επαγγελματίας.
Έτσι, η επιτυχία του τότε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη του 2015 δημιούργησε την ελπίδα ότι κάτι θα μπορέσει να αλλάξει στη χώρα μας.
Δυστυχώς, οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα και με το χειρότερο τρόπο, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αγνοώντας ακόμη και το συντριπτικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, έφερε,ψήφισε σε συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και άρχισε να υλοποιεί το 3ο επαίσχυντο μνημόνιο.Διαβεβαιώνουν μάλιστα σε όλους τους τόνους ότι θα το εφαρμόσουν απαρέγκλιτα.
Όλα αυτά με έκαμαν να αντιδράσω. Νικώντας την απογοήτευση, που οδηγεί πολύ κόσμο σήμερα σε αποχή και αποστράτευση, πίστεψα ότι μόνη λύση είναι η συνέχεια του αγώνα. ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Ενάντια στο φαύλο κύκλο των νέων πακέτων αντιλαϊκών μέτρων που οδηγεί σε μαρασμό τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με την αύξηση του ΦΠΑ, των φόρων στα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ χωρίς μάλιστα καμιά βελτίωση, που οδηγεί τις οικογένειες σε απόγνωση, ιδίως όταν σε αυτές υπάρχουν και μακροχρόνια άνεργοι.

Γι΄αυτό εντάχθηκα και συνεχίζω μέσα από τη Λαϊκή Ενότητα.
Γιατί η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα πλατύ,λαϊκό, πατριωτικό μέτωπο. Συσπειρώνει πολιτικές οργανώσεις, κινήσεις και ανένταχτους πολίτες, που θέλουν όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα του <<ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ>>
μέχρι το τέλος. Ένα μέτωπο που με αξιοπιστία, συνέπεια και ανιδιοτέλεια θα αναστηλώσει τις προδομένες ελπίδες, θα νικήσει το φόβο και θα συνεχίσει να εκφράζει το μεγάλο λαϊκό και νεανικό ρεύμα του <<ΟΧΙ>> της 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ.
Γιατί μια ριζοσπαστική εναλλακτική λύση στη μνημονιακή τραγωδία είναι εφικτή.
Για να ανασυγκροτηθεί το διαλυμένο εθνικό σύστημα υγείας και τα νοσομεία. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε το Νοσοκομείο Λευκάδας να υπολειτουργεί, να μην έχει βασικές ειδικότητες, να μετακινούνται οι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, με επιβάρυνση τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους;
Να είναι αναγκασμένοι οι ασθενείς να πληρώνουν μεγάλο μέρος του κόστους των φαρμάκων τους; Να θέλουν μάλιστα να φτάσουμε να ψωνίζουμε τα φάρμακα από τα σούπερ μάρκετ σαν να ήταν απορρυπαντικά;
Για τη γενναία ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και της έρευνας, που είναι απαραίτητα για τη στροφή σε μια νέα παραγωγική ανάπτυξη. Αντί γι΄αυτό με το 3ο Μνημόνιο προβλέπονται μεγάλες ανατροπές στο χώρο της εκπαίδευσης σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Όπως <<η ευθυγράμμιση αναλογίας μαθητών ανά τάξη και εκπαιδευτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2018>>, που θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων, αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά 4 με 5 ώρες τη βδομάδα.Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε παραπέρα υποβάθμιση στη μόρφωση που παρέχουν τα δημόσια σχολεία στα παιδιά μας. Τα βάρη φυσικά μιας τέτοιας πολιτικής θα κληθούμε να τα επωμιστούμε πάλι εμείς, οι γονείς, βάζοντας πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια και ανάγκες των σχολείων που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Για να μην επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί η πλήρης διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, που προβλέπεται από το 3ο Μνημόνιο, προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε πολύ συγκεκριμένες και επώδυνες δεσμεύσεις. Μεγάλη περικοπή των δημοσίων δαπανών για την κοινωνική ασφάλιση και κατά συνέπεια νέες μειώσεις των συντάξεων και των παροχών.Κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019. Ήδη ο υφυπουργός κ. Χαϊκάλης πρόλαβε να υπογράψει πριν φύγει τη μείωση των κατώτατων συντάξεων γήρατος από 486 στα 392,7 ευρώ. Και μην ξεχνάτε ότι από τις πενιχρές αυτές συντάξεις περιμένουν να συντηρηθούν και τα υπόλοιπα μέλη οικογενειών με άνεργους γονείς ή παιδιά.

Γι΄αυτό,
ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΒΗΣΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ!
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Προηγουμενο αρθρο
Μήνυμα Δημάρχου Λευκάδας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Επομενο αρθρο
Μήνυμα της υποψήφιας βουλευτού με «Το Ποτάμι» Ελένης Μακροκεφάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.