HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟι «πρώτοι» σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιοι μπορεί να μην εκλεγούν καθόλου!

Οι «πρώτοι» σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιοι μπορεί να μην εκλεγούν καθόλου!

Με βάση τον εκλογικό νόμο και σύμφωνα με μια πρώτη πρόχειρη ματιά, από τη σκοπιά του μη ειδικού, ενδέχεται δυο τουλάχιστον από τους πρώτους σε σταυρούς προτίμησης υποψηφίους να μην εκλεγούν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα αποτελούν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο είναι 33.

Από το συνδυασμό του Βασίλη Αραβανή θα εκλεγούν τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι: δυο από την δημοτική ενότητα Λευκάδας και ένας από τις εκλογικές ενότητες Ελλομένου και Απολλωνίων, αντίστοιχα. Αν ο συλλογισμός μου είναι σωστός, από τη Λευκάδα θα εκλεγεί ο υποψήφιος Δήμαρχος και ο πρώτος σε σταυρούς κ. Θανάσης Καββαδάς. Έτσι δεν εκλέγεται η κ. Ζωή Σκιαδά, δεύτερη σε σταυρούς από την παράταξη του κ. Αραβανή.

Αυτά βέβαια θα συμβούν στην περίπτωση που ο Βασίλης Αραβανής παραμείνει στη Λευκάδα. Αν αργότερα προτιμήσει να επιστρέψει στο σπίτι του, η κ. Σκιαδά θα επανέλθει, ως δεύτερη σε σταυρούς προτίμησης της παράταξης.

Δεν φαίνεται επίσης, αν σωστά υπολογίζω, να εκλέγεται και ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης της παράταξης του κ. Δρακονταειδή, πρώην δήμαρχος Σφακιωτών, κ. Κούρτης, επειδή με βάση τα εκλογικά υπόλοιπα, στην περιοχή την έδρα κερδίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Δελτίο τύπου Βασίλη Αραβανή
Επομενο αρθρο
Συγχαρητήρια στο νέο Δήμαρχο Μεγανησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.