HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Γρηγόρης Γκογκάκης νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Γρηγόρης Γκογκάκης νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του ΔΣ εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του σώματος, ο κ. Γρηγόρης Γκογκάκης κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας. Σε σύνολο 28 παρισταμένων συμβούλων, υπέρ του κ. Γκογκάκη ψήφισαν 22, ενώ 6 σύμβουλοι ψήφισαν λευκό.

Η συνεδρίαση ήταν αποτέλεσμα της πρόσφατης παραίτησης του μέχρι τώρα προέδρου, Γιώργου Γεωργάκη.

Στην έναρξη της συνεδρίασης διαβάστηκαν από τον Δήμαρχο οι επιστολές παραιτήσεων των κ. Γιώργου Γεωργάκη και Σπύρου Μαργέλη. Και οι δυο επικαλούνται λόγους υγείας, παρότι ήταν σε διαφορετικό ύφος.

Ο κ. Γεωργάκης στην επιστολή του ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους για την συνεργασία τους. Δήλωσε πως μπορεί να έκανε λάθη στη διαχείριση του ρόλου του, αλλά δεν ήταν σκόπιμες ενέργειες. Μίλησε για το ταξίδι στην Κίνα και τα οφέλη, που κατά την άποψή του, θα προκύψουν στον τουρισμό.

Και κλείνοντας την επιστολή, ως παραταξιακό μέλος της δημοτικής πλειοψηφίας περισσότερο, παρά ως πρόεδρος του συμβουλίου ανέφερε: «θα ήθελα να αναφερθώ στα Μέσα ενημέρωσης που κρίνουν τις δράσεις της δημοτικής Αρχής. Η κριτική είναι αναγκαία αλλά οι τόνοι που χρησιμοποιούνται μερικές φορές δεν βοηθούν στη λύση των προβλημάτων του τόπου. Αντιθέτως οξύνουν τις άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις.»

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Μαργέλης μεταξύ άλλων ανέφερε: «η Λευκάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Εργαλεία υπάρχουν, ανοιχτοί δρόμοι υπάρχουν, αυτό που μένει είναι να αξιοποιηθούν. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Λευκάδας οι οποίοι μου έδωσαν τη δυνατότητα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης να εργαστώ για την πρόοδο του τόπου μας.»

dscn3620

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν συναινετική ίσως και πέραν του δέοντος! Η Μαριάννα Καρφάκη σχεδόν έπλεξε το εγκώμιο του παραιτηθέντος προέδρου. Ξέχασε προφανώς, πόσες φόρες ο κ. Σπύρος Μαργέλης είχε εγκαλέσει τον απερχόμενο πρόεδρο, για την μη τήρηση του κανονισμού! Δεν παράλειψε βέβαια να δηλώσει πως δεν έχει εμπειρία από άλλα Δημοτικά Συμβούλια στο παρελθόν.

dscn3650

Αυτός που μάλλον δεν ξέχασε τίποτα και είχε και το θάρρος της γνώμης, του ήταν ο επικεφαλής του «Διαύλου» Κώστας Γληγόρης, ο οποίος στην τοποθέτησή του δήλωσε: «είχαμε πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο κ. Γεωργάκη τα δυο χρόνια. Νομίζω ότι σαν πρόεδρος δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη θέση του. Ήταν ο χαρακτήρας του τέτοιος, ώστε να μην μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση της θέσης. Εγώ στην αρχή τον είχα ψηφίσει, για να άρω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του αργότερα. Παρ’ όλα αυτά, στον άνθρωπο εύχομαι τα καλύτερα.»

dscn3622dscn3627

Την πρώτη τους εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο έκαναν σήμερα και οι δυο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι ο κ. Ευάγγελος Κοντομίχης στη θέση του κ. Γεωργάκη και η κ. Ασπασία Γρηγόρη στη θέση του Σπύρου Μαργέλη. Όλοι οι ομιλητές καλωσόρισαν τους νέους συμβούλους.

dscn3636

Ανακοινώθηκε επίσης από την δημοτική σύμβουλο Εύα Κατωπόδη, η απόφαση της παράταξης «Ανοίγουμε πανιά» για τον ορισμό της Μαριάννας Καρφάκη, ως επικεφαλής της παράταξης.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Ρ/Σ Καρυάς θα μεταδώσει ζωντανά την εκδήλωση «Τα Πνευματικά Επτάνησα την εποχή της Ένωσης»
Επομενο αρθρο
Τηλυκράτης - Διαγόρας Σεβαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.