HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑTo Παρίσι πρωτεύουσα του κόσμου

To Παρίσι πρωτεύουσα του κόσμου

Το Παρίσι είναι σήμερα η πρωτεύουσα του κόσμου”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στη γαλλική πόλη για να διαδηλώσουν κατά της τρομοκρατίας. Υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, οι διαδηλωτές αποτίουν φόρο τιμής στα συνολικά 17 θύματα από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, σε εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού και σε δρόμο της περιοχής Μοντρούζ.

Περίπου 50 ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ξένων κρατών αναμένεται λαμβάνουν μέρος στην κινητοποίηση, μεταξύ των οποίων η Άγκελα Μέρκελ, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Στη διαδήλωση θα λάβει μέρος επίσης ο Aντώνης Σαμαράς καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Γιώργο Κατρούγκαλο και Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Προηγουμενο αρθρο
Πρωταθλήτρια χειμώνα η Νίκη Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ προς τους Αθηναίους ετεροδημότες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.