HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε στην Αθήνα διάλεξη της Αρχαιολόγου Δρ. Ολυμπίας Βικάτου

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα διάλεξη της Αρχαιολόγου Δρ. Ολυμπίας Βικάτου

Διάλεξη της Αρχαιολόγου Δρ. Ολυμπίας Βικάτου

Η προγραμματισμένη για τις 10 Δεκεμβρίου τ.έ διάλεξη της Δρ. Ολυμπίας Βικάτου, Διευθύντριας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας, με θέμα:
Ιστορική-αρχαιολογική επισκόπηση της Λευκάδας από τους προϊστορικούς έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους,
πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με εντυπωσιακή συμμετοχή Λευκαδίων, μελών και φίλων της Εταιρείας, αλλά και Αρχαιολόγων Επιστημόνων, οι οποίοι είχαν προσκληθεί, με την ευγενή φροντίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του συλλόγου αρχαιολόγων.

Η κ. Βικάτου με μεγάλη άνεση, γλαφυρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση παρουσίασε αρχαιολογικούς τόπους προϊστορικών, ιστορικών, βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Το οικιστικό πλέγμα της αρχαίας Λευκάδας, δημόσια στοά και συγκρότημα οικιών, ναούς, τάφους, οχυρωματικά έργα, το κάστρο και αναφέρθηκε στο αρχαίο θέατρο, που βρίσκονται στα χώματα του νησιού μας και σε πλείστα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, αργυρά νομίσματα, όστρακο αμφορέα με επιγραφή κλπ έχει φέρει στην επιφάνεια η αρχαιολογική σκαπάνη και βρίσκονται στο μικρό αλλά άρτια οργανωμένο αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας.

Σημαντικός και αδιάψευστος βοηθός της ομιλήτριας οι πολλές διαφάνειες που προβλήθηκαν και κατέδειξαν τη σημαντική ιστορία του τόπου μας.

Στην εκδήλωση τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος. Χαιρετισμούς έστειλαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Χαλικιάς και ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.-

Προηγουμενο αρθρο
Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο Κ.Α.Π.Η. και το Γηροκομείο
Επομενο αρθρο
Πρωτοχρονιάτικος χορός Α.Ο. Πλαγιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.