HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 18 Οκτωβρίου

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 18 Οκτωβρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Απέναντι στην επιθετικότητα της κυβέρνησης & του κεφαλαίου στα δικαιώματα των εργαζομένων απαντάμε με μαζικό ενωτικό αγώνα !

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 7:00 μμ
στον Αη-Μηνά ΕΝΑΝΤΙΑ στο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι
Οι κινητοποιήσεις στις 24/9 και 2/10 έδωσαν απάντηση στη κυβέρνηση, στους μεγαλοεπιχειρηματίες και σε όσους βάζουν πλάτη για να περάσει το αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που τσακίζει τα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, δίνοντας «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους για να κάνουν τις «μπίζνες» τους.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα την αγωνιστική μας δράση αξιοποιώντας και τη μεγάλη πείρα των χρόνων της κρίσης όπου στο κάλπικο δίλημμα να μην χρεωκοπήσει η χώρα, χρεωκόπησε ο λαός μας που κλήθηκε να πληρώσει τα σπασμένα της «ανάπτυξης» των επιχειρηματικών ομίλων της προηγούμενης περιόδου.
Τώρα η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να μας πείσουν, να κάνουμε υπομονή, ώστε να συνεχίσουμε να βάζουμε πλάτη για να αυξηθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας και αφού αυξηθούν, επειδή μας «αγαπάνε» θα μας δώσουν στο μέλλον…. μέρος των κερδών τους.
Το αφήγημά τους είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ και πρέπει οι εργαζόμενοι να το ΠΕΤΑΞΟΥΝ !!!
Καπιταλιστική ανάπτυξη και δικαιώματα των εργαζομένων δεν συμβαδίζουν!!
Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μια ματιά στο τουρισμό αποδεικνύει τα ασύστολα ψέματά τους. Υπερκέρδη για το τουριστικό κεφάλαιο— συνθήκες εργασιακής γαλέρας, πετσοκομμένοι μισθοί και σακάτεμα για τους εργαζόμενους!!!
Η τραγική κατάσταση του νοσοκομείου που υπολειτουργεί λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε υγειονομικούς και χρηματοδότηση, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της μισοδουλειάς—μισοζωής, η προετοιμασία του να υποδεχτεί «επενδυτές» και «πελάτες» αφού θα λειτουργεί ως επιχείρηση, ΦΩΤΙΖΕΙ και στον πιο δύσπιστο το χαρακτήρα την «ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ και προετοίμαζε μεθοδικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα τους θα επιδεινώσουν τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων και αντικειμενικά θα πυροδοτήσουν…αντιδράσεις λαμβάνουν τα μέτρα τους!!!
Γι’ αυτό και θέλουν να ΤΖΑΚΙΣΟΥΝ τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις των εργαζομένων και να βάλουν στο γύψο τη συλλογική δράση και τις ζωντανές συνελεύσεις των εργαζομένων, φέρνοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, αποξενώνοντας τους έτσι. Γι’ αυτό και επιδιώκουν το φακέλωμα και το χαφιεδισμό των σωματείων. ΔΕΝ θα τους περάσει γιατί όσο υπάρχει αδικία θα υπάρχει και αντίσταση!!!
Το κατάπτυστο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ τους δημοσίους υπαλλήλους αφού προβλέπει ότι όποιος δεν σκύβει το κεφάλι στις προσταγές και τις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, όποιος δεν προωθεί τις «μπίζνες» τους, θα έχει πειθαρχικές κυρώσεις. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του αστικού κράτους, δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι, ως σύγχρονοι δούλοι, η μόνη μεριμνά τους να είναι πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους μια χούφτα «παράσιτα» — μέτοχοι επιχειρήσεων και όχι να φροντίζουν για τις ανάγκες του λαού μας και των εργαζομένων!!!
Φτηναίνουν ακόμη περισσότερο την εργατική δύναμη των εργαζομένων βάζοντας στο στόχαστρο τις εναπομείναντες συλλογικές συμβάσεις. Ακόμη και η φύση αποτελεί εμπόδιο για τις «επενδύσεις» τους, αφού οι μελέτες για τις επιπτώσεις μιας «επένδυσης» στο περιβάλλον θα γίνονται εκ’ των υστέρων, με ότι σημαίνει αυτό για την υγεία των κατοίκων.
Και ασφαλώς δεν θα σταματήσουν εδώ, προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να δηλώσετε ΠΑΡΩΝ και να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ στο συλλαλητήριο, δυναμώνοντας την αντίσταση και τον αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, ενάντια στην ΑΣΥΔΟΤΗ ΕΠΕΛΑΣΗ του κεφαλαίου.
Το ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Συνάντηση Δ.Σ. Φιλανθρωπικού Συλλόγου ΦΑΡΟΣ με τον Δήμαρχο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Συνέλευση κατοίκων στα Πλατύστομα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.