HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤα μπάνια του λαού

Τα μπάνια του λαού

Οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε τη φράση και το δημιουργό της. Άλλοι την επαναλαμβάνουν δίνοντας ο καθένας τη δική του σημασία.

Η φράση «τα μπάνια του λαού» είναι «σοσιαλιστικής» επίνοιας από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο δημιουργός της. Η σημασία που της αποδόθηκε τότε, ήταν ότι το καλοκαίρι πρέπει να αποφεύγεται, να παίρνονται σκληρά οικονομικά μετρά από τις κυβερνήσεις σεβόμενες τις διακοπές, την ξεκούραση που ο κόσμος δικαιούται.

Έτσι υπό κανονικές συνθήκες μετά τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης (το Σεπτέμβρη) που ο εκάστοτε πρωθυπουργός κάνει οικονομικές εξαγγελίες και μόλις δρόσιζε, εισπράτταμε τα «χαστούκια» που έχουν να κάνουν με την τσέπη μας.

Ξαναθυμήθηκα τη φράση σήμερα όταν στη 1:20 πηγαίνοντας στη παραλία του Κάστρου, είδα ότι η πομπή των αυτοκινήτων που έμπαινε στο νησί έφτανε σχεδόν στην διασταύρωση της Πλαγιάς. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η γέφυρα ανοίγει στη 1:00 και μέχρι στη 1:20 υπήρχε ουρά, τα αυτοκίνητα που μπήκαν στο νησί ήταν παρά πολλά. Δεν θα διακινδυνεύσουμε, αν υποθέσουμε ότι ήταν εκδρομείς της Κυριακής από τις κοντινές περιοχές του νησιού, που αφού ψηφίσαν, ήρθαν και για το μπάνιο τους στη Λευκάδα.

Το δημοψήφισμα ίσως δεν επηρέασε τα σημερινά μπάνια του λαού, ελπίζουμε και το αποτέλεσμα, όποιο και να είναι, να κάνει το ίδιο για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα ψηφίζει
Επομενο αρθρο
Αποτελέσματα Δημοψήφισματος στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.