HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤελετή παράδοσης φοιτητικών επιδομάτων κληροδοτήματος “Θωμά Καπογεωργάκη”

Τελετή παράδοσης φοιτητικών επιδομάτων κληροδοτήματος “Θωμά Καπογεωργάκη”

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης των φοιτητικών επιδομάτων του κληροδοτήματος “Θωμά Καπογεωργάκη».

Το πρωί της Τρίτης 5 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος δέχτηκε, μέσα σε κλίμα πατρικής αγάπης και στοργής, γι’ ακόμη μια χρονιά στο Επισκοπείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως στη Λευκάδα 52 φοιτητές προερχομένους από οικογένειες της Λευκάδος, δίνοντας στον καθένα ξεχωριστά χρηματικό φοιτητικό επίδομα.

2

Το επίδομα αυτό, που έγινε με την ευκαιρία της ενεργοποίησης και πάλι του Κληροδοτήματος του αειμνήστου «Θωμά Καπογεωργάκη», εκφράζει την πατρική και φιλάδελφη μέριμνα του Επισκόπου και της τοπικής μας εκκλησίας στους σπουδάζοντες νέους και νέες μας.

3

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος σε μια σύντομη προσλαλιά, εξέφρασε τη χαρά του για την επικοινωνία με τους φοιτητές, μια επικοινωνία η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με αφορμή την επιθυμία του αειμνήστου Θωμά Καπογεωργάκη να ενισχύονται οικονομικά (υπό προϋποθέσεις που ο ίδιος θέτει στη διαθήκη του και ορίζει ο νόμος 4183/2013) φοιτητές και φοιτήτριες του νησιού. Στη συνέχεια εξέφρασε τις ολοκάρδιες και αρχιερατικές ευχές του για ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, για δυνατές επιτυχίες και πρόοδο στην προσωπική και φοιτητική τους ζωή.

4

Στην όλη ατμόσφαιρα κυριαρχούσε, η πατρική αγάπη και το ζωηρό ενδιαφέρον του Μητροπολίτου μας προς τους αγωνιζόμενους νέους καθώς και η χαρά των φοιτητών και φοιτητριών για την εποικοδομητική επικοινωνία αλλά και την οικονομική βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Στο τέλος της σεμνής αυτής τελετής, ο Σεβασμιώτατος αφού απηύθυνε πατρικές νουθεσίες, διένειμε τα χρηματικά φοιτητικά επιδόματα συνοδευόμενα από αναμνηστικά δώρα.

Προηγουμενο αρθρο
Στις 16/01 λήγει η προθεσμία για την καταγραφή ζημιών από το σεισμό
Επομενο αρθρο
Η Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Λευκάδας για το Ασφαλιστικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.