HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο δίλημμα της μαύρης Mercedes

Το δίλημμα της μαύρης Mercedes

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα πολιτικά σταυρόλεξα: εχεις να πας σε μια κομματική εκδήλωση, όπου θα κυριαρχήσουν οι λέξεις «πλουτοκρατία», «βόρεια προάστεια», «λαός», «μη προνομιούχοι» κοκ. Και επιπλέον, ο γιος σου ως γραμματέας της Νεολαίας θα καθίσει στις πρώτες σειρές.

Ομως, κάτω από το σπίτι σου έχεις παρκαρισμένη μια μαύρη Mercedes, που σε άλλες περιπτώσεις θα την κατήγγειλες ως σύμβολο της πλουτοκρατίας. Τώρα, όμως, τι κάνεις; Τη χρησιμοποιείς ή όχι για να πας στην εκδήλωση; Με άλλα λόγια, διαλέγεις την ειλικρίνεια ή φροντίζεις να είσαι σημειολογικά ορθός;

Ο πατέρας του ράπερ-γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που «στολίζει» τους φωτορεπόρτερ επειδή τον φωτογραφίζουν
Ο πατέρας του ράπερ-γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που «στολίζει» τους φωτορεπόρτερ επειδή τον φωτογραφίζουν

Ο Στάθης Σχινάς, πάντως, ο πατέρας του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, δε φαίνεται να το σκέφτηκε. Τουλάχιστον στην αρχή. Κι έτσι, κατέφθασε στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, με το μαύρο πολυτελές όχημα –σήμα κατατεθέν του «ταξικού εχθρού».

Βέβαια, ο γιος του, που μετονόμασε το διορισμό της οικογένειάς του σε «βάζω πλάτη για το κόμμα», κατέβηκε πριν την είσοδο του γηπέδου, προφανώς γιατί συνειδητοποίησε πως έχουν τραβήξει την προσοχή και θέλησε να περισώσει τα προσχήματα. Οπως και απέφυγε να αναχωρήσει με το ίδιο οχημα για τον ίδιο λόγο. Ή έχοντας συνειδητοποιήσει καθ’ οδόν ότι η εικόνα του επαναστάτη-ράπερ με τον αντιστασιακό παππού, δεν ταιριάζει με τα δερμάτινα καθίσματα.

1

Οπως και να έφυγε, όμως, ο Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος μετά ή όσο κι αν έβρισε ο πατέρας του τους δημοσιογράφους που τον φωτογράφιζαν, υπάρχει κάτι που δεν αλλάζει: Πατέρας και γιος θεώρησαν τελείως φυσικό να πάνε με το αυτοκίνητό τους στην εκδήλωση. Ούτε καν τους πέρασε από το μυαλό τι σήμαινε η συγκεκριμένη εμφάνιση. Και όταν το κατάλαβαν (με τη βοήθεια του «χαμού» στα social media), αντέδρασαν σπασμωδικά κάνοντάς το χειρότερο: δεν το υπερασπίστηκαν, αλλά προσπάθησαν μάταια να κρυφτούν. Κυρίως από τους ίδιους τους τούς «συντρόφους». Και παρεμπιπτόντως, έβρισαν και όσους το αποκάλυψαν.
Οπως δηλαδή, πάνω κάτω, κάνει και το ίδιο τους το κόμμα.

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Και ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης έκοψε την πίτα του (ανανέωση)
Επομενο αρθρο
Κατανομή πίστωσης σε μελέτες και έργα της Λευκάδας, στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.