HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΥποδοχή αντιπροσωπείας Ιαπώνων Βουλευτών από Θοδωρή Σολδάτο

Υποδοχή αντιπροσωπείας Ιαπώνων Βουλευτών από Θοδωρή Σολδάτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θοδωρής Σολδάτος. Υποδοχή αντιπροσωπείας Ιαπώνων Βουλευτών – Συνάντηση με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ),

1. Με την ιδιότητα του Προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος, υποδέχθηκε τη Δευτέρα, 07-07-2014, στο ελληνικό κοινοβούλιο, αντιπροσωπεία Ιαπώνων Βουλευτών, με τους οποίους συνεργάστηκε σε θέματα ανηλίκων και νέων.

Στην κοινή συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ιαπωνίας και πρώην Υπουργός, κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Βουλευτές εκπρόσωποι των κομμάτων της ελληνικής Βουλής, καθώς επίσης και ο πρόξενος με στελέχη της Πρεσβείας της Ιαπωνίας.

Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Σολδάτος, ενημέρωσε τους Ιάπωνες συνάδελφούς του, για τις ιδιαίτερες σχέσεις της Λευκάδας με την Ιαπωνία, που έχουν ως αφετηρία τη γέννηση του εθνικού συγγραφέα της Ιαπωνίας στη Λευκάδα, Λευκαδίου Χερν, (Γιάκομο Κοϊζούμι).

Ο κ. Σολδάτος διένειμε ενημερωτικό υλικό που είχε ετοιμάσει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, με αφορμή την ίδρυση του Ιστορικού Κέντρου Λευκάδιου Χέρν στη Λευκάδα, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

2. Την περασμένη Πέμπτη, 03-07-2014, ο Βουλευτής ο βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος, επίσης ως Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Πανταζόπουλο, (Βουλευτής στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας), και Μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, (World Hellenic Inter – Parliamentary Association), σε μια κοινή συνεδρίαση, με στόχο την υιοθέτηση πολιτικών πρωτοβουλιών για την προαγωγή, διάδοση και προβολή των αρχών του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, είναι Κοινοβουλευτικός Οργανισμός και συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Στην ΠΑ.Δ.Ε.Ε μετέχουν Ελληνικής καταγωγής Βουλευτές καθώς και πρώην Βουλευτές από νομοθετικά σώματα του εξωτερικού.

Προηγουμενο αρθρο
Τα θέματα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου
Επομενο αρθρο
Αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του Σπύρου Καββαδά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.