HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΌταν έχεις μάθει στο ελάχιστο, το λίγο σου φαίνεται αρκετό!

Όταν έχεις μάθει στο ελάχιστο, το λίγο σου φαίνεται αρκετό!

«Ξέρα» τη λέγανε οι παλαιότεροι. Ήταν μια λωρίδα στεριάς που ξεχώριζε το κανάλι από το ιχθυοτροφείο.

1
Η «ξέρα» το 1988

Η «ξέρα» με τα χρόνια άλλαξε μορφή. Τα τελευταία χρόνια με τις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, έγινε -και έτσι τη λέμε οι περισσότεροι- πεζόδρομος περιπάτου. Βρίσκεται απέναντι από την οδό Άγγελου Σικελιανού. Θεωρείται κατά κοινή ομολογία ένα στολίδι για την πόλη.

DSCN2765

Ο χώρος δεν ευτύχησε στην μέχρι σήμερα πορεία του. Από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε πλακοστρωθεί, είχαν τοποθετηθεί παγκάκια και ηλιακά φώτα. Μέσα σ’ ένα χρόνο δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Εκτός από τις καταστροφές, ο χώρος, άγνωστο πως, κατέληξε να χρησιμοποιείται κατά κόρον, ως αποχωρητήριο σκύλων.

Μόλις προχτές τελείωσε το έργο της παρούσης Δημοτικής αρχής που περιλάμβανε την τοποθέτηση φωτιστικών. Ενώ το έργο είχε παρουσιαστεί στο Δημοτικό συμβούλιο σαν έργο του Λιμενικού Ταμείου, στην πορεία ανακαλύφθηκε πως δεν είναι στις αρμοδιότητές του.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου πρωί – πρωί, διαβάσαμε στα Μέσα Ενημέρωσης δελτίο τύπου του Δήμου που πληροφορούσε για την ολοκλήρωση του έργου. Συνοδευόταν ακόμα από την παρακάτω φωτογραφία (20/8) . Ενώ λοιπόν το έργο είχε ολοκληρωθεί, μόλις την Δευτέρα το απόγευμα (21/8) στο έκτακτο Δ.Σ., μπήκε στον προϋπολογισμό του Δήμου κονδύλι 5.000 ευρώ για το έργο! Το έργο δηλαδή ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί σύμβαση. Θα πληρωθεί τελικά από το Δήμο και όχι το Λιμενικό Ταμείο. (Στο ποσό δεν περιλαμβάνονται τα φωτιστικά, αλλά μόνο οι εργασίες τοποθέτησης!)

IMG_3930

Μετά την ολοκλήρωση του έργου ξεκίνησε και η συζήτηση για το αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλοί στην πόλη, που παρότι βομβαρδίζονται από το ελάχιστο, δεν τους αρκεί το λίγο, γιατί εχθρός του «καλού» είναι το καλύτερο. Αυτοί, όπως δείχνουν τα πράγματα δεν βρίσκονται στην παράταξη που διοικεί το Δήμο. Υπήρξαν μάλιστα και σχόλια στο προσωπικό λογαριασμό του Δημάρχου στο facebook για το θέμα. Αντιγράφουμε δυο.

«Δήμαρχε οφείλω να επικροτήσω την κίνηση αυτή. Οφείλω όμως και να πω ότι θα μπορούσατε να προτείνετε σε νέους Λευκαδίτες αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν κατάλληλο φωτισμό για το τοπίο, με οικονομικούς τρόπους κατασκευής. Έτσι, θα προσφέρατε δουλειά σε νέα παιδιά που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους αλλά θα επιτυγχάνατε κι ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα!».

«Μπράβο, στο επόμενο να μη χτυπάει η λάμπα στα μάτια των πεζών. Να έχει ένα κάλυμμα

Τόσο λοιπόν τα φωτιστικά στον πεζόδρομο, τα καινούργια παγκάκια, όσο και οι κάδοι απορριμμάτων, που πρόσφατα τοποθετήθηκαν, δεν είναι ασήμαντες λεπτομέρειες για την εικόνα της πόλης. Ποιος τα διαλέγει; Ποιος τα παραγγέλνει; Δεν θα ήταν καλύτερο το αισθητικό αποτέλεσμα, αν ο Δήμος ζητούσε προτάσεις από τους τοπικούς αρχιτέκτονες; Όλο και κάτι περισσότερο ξέρουν από τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους.

Ο Δημοτικός σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκαν (3) συλλήψεις στην Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Το χθεσινοβραδινό σεργιάνι της Αγιομαυρίτικης Παρέας [Φωτό + video]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.