HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕιδικοί συνεργάτες – σύμβουλοι του Δημάρχου

Ειδικοί συνεργάτες – σύμβουλοι του Δημάρχου

Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Γληγόρη (Δίαυλος) προς το Δήμαρχο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 9/3/2015.

«Κύριε Δήμαρχε έχετε τρεις ειδικούς συνεργάτες, ο ένας μάλιστα με σπουδές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έναν ειδικό σύμβουλο. Προσλάβατε ακόμα έναν ειδικό σύμβουλο τον οποίο όπως μου δηλώσατε σκοπεύετε να κρατήσετε. Θα προσλάβετε ακόμα έναν οικονομικό σύμβουλο για το νέο λογισμικό του Δήμου. Όπως τελευταία διάβασα θα προσλάβετε έναν ακόμα ειδικό συνεργάτη στο χώρο των ΜΜΕ. Ρωτώ, όταν ο Δήμος δεν έχει χημικό –μηχανικό για τους βιολογικούς καθαρισμούς, δεν έχει τοπογράφο μηχανικό για την αποτύπωση της περιουσίας του Δήμου, δεν έχει ηλεκτρολόγο μηχανικό για τα αντλιοστάσια του Δήμου, εσείς επιλέγετε να προσλάβετε ένα δημοσιογράφο. Εφημερίδα είναι ο Δήμος;»

Απάντηση Δημάρχου: «Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν όρια και δεν πρέπει να ξεπερνιούνται. Έχω ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο ότι ο Νόμος δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να έχουν 5 ειδικούς συμβούλους ή συνεργάτες. Όλοι η Δήμοι το έχουν κάνει. Εμείς δεν προσλάβαμε Γενικό Γραμματέα. Βρήκαμε πέντε 4 και 1 συνεργάτες ή συμβούλους οι οποίοι δεν είναι σύμβουλοι αλλά υπάλληλοι του Δήμου και λειτουργούν ως τέτοιοι. Αναφέρομαι στην κ. Φίλιππα που είναι στο Πνευματικό Κέντρο και στους τρεις που είναι: ένας αρχιτέκτονας, ένας πολιτικός μηχανικός και ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός τους οποίους και κρατήσαμε. Έκρινα ότι πρέπει να τους κρατήσουμε γιατί αλλιώς θα δημιουργούνταν τεράστιο πρόβλημα στην υπηρεσία. Άρα εμείς δεν πήραμε ούτε έναν ειδικό σύμβουλο. Η μια θέση ειδικού συνεργάτη που θέλουμε να καλύψουμε έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Δήμος έχει κενό λόγω έλλειψης προσωπικού στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης. Ο βασικότερος όμως λόγος είναι μια σειρά ζητήματα με αυτό που λέμε Γραφείο Τύπου. Το Γραφείο Τύπου δεν βγάζει μόνο Δελτία Τύπου αλλά έχει να κάνει και άλλα πράγματα. Άρα θα έχει διττό ρόλο. Έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε όχι μόνο γιατί το ορίζει ο νόμος αλλά και γιατί δεν πήραμε κανέναν άλλο.»

Η προκήρυξη θέσης ειδικού συνεργάτη όπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 2/3/2015.

1

2

Απευθείας ανάθεση εργασιών τεχνικού και επιστημονικού συμβούλου όπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 21/11/2014

file-page1

file-page2

Οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου όπως δημοσιεύτηκαν στη διαύγεια στις 9/9/2014.

Σύμφωνα με τις Νο, 23904, 23906, 23907, 23908 στις 9/9/2014 αποφάσεις, που αναρτήθηκαν στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Δρακονταειδής διατηρεί τους παρακάτω ««Ειδικούς Συνεργάτες Δημάρχου Λευκάδας».

1. Φίλιππα Ιωάννα του Ευαγγέλου, κατηγορίας ΠΕ, πτυχιούχου του τµήµατος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, ως Ειδικού Συνεργάτη για την επικουρία του ∆ηµάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, µέχρι 28/02/2017 (δυόµισι χρόνια). Η δαπάνη του παραπάνω προσωπικού ύψους 6.755,40 €, θα καλυφθεί για το έτος 2014 από τους Κ.Α.00/6032.002 του προϋπολογισµού του ∆ήµου Λευκάδας. Για τα επόµενα έτη θα προβλεφθεί η ανάλογη δαπάνη στους αντίστοιχους ΚΑ του προϋπολογισµού του ∆ήµου συνολικού ποσού περίπου 20.266,20 € ετησίως.

2. Κατωπόδη Ιωάννη του Νικολάου, κατηγορίας ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ως Ειδικού Συνεργάτη για την επικουρία του ∆ηµάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, µέχρι 28/02/2017 (δυόµισι χρόνια). Η δαπάνη του παραπάνω προσωπικού ύψους 6.653,44 €, θα καλυφθεί για το έτος 2014 από τους ΚΑ 00/6032.002 του προϋπολογισµού του ∆ήµου Λευκάδας. Για τα επόµενα έτη θα προβλεφθεί η ανάλογη δαπάνη στους αντίστοιχους Κ.Α. του προϋπολογισµού του ∆ήµου συνολικού ποσού περίπου 19.960,32€ ετησίως.

3. Λάζαρη Σπυρίδων του Γεωργίου, κατηγορίας ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ως Ειδικού Συνεργάτη για την επικουρία του ∆ηµάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, µέχρι 28/02/2017 (δυόµισι χρόνια). Η δαπάνη του παραπάνω προσωπικού ύψους 6.398,52 €, θα καλυφθεί για το έτος 2014 από τους Κ.Α.00/6032.002 του προϋπολογισµού του ∆ήµου Λευκάδας. Για τα επόµενα έτη θα προβλεφθεί η ανάλογη δαπάνη στους αντίστοιχους Κ.Α. του προϋπολογισµού του ∆ήµου συνολικού ποσού περίπου 19.195,56 € ετησίως.

4. Σκλαβενίτη Γεώργιο του Νικολάου, κατηγορίας ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού, ως Ειδικού Συµβούλου για την επικουρία του ∆ηµάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, µέχρι 28/02/2017 (δυόµισι χρόνια). Η δαπάνη του παραπάνω προσωπικού ύψους 7.826,08€, θα καλυφθεί για το έτος 2014 από τους Κ.Α . 00/6032.002 του προϋπολογισµού του ∆ήµου Λευκάδας. Για τα επόµενα έτη θα προβλεφθεί η ανάλογη δαπάνη στους αντίστοιχους ΚΑ του προϋπολογισµού του ∆ήµου συνολικού ποσού περίπου 23.478,24 € ετησίως.

Προηγουμενο αρθρο
Θεόδωρος Χαλικιάς: Μάταια περιμέναμε την ΚΥΑ γιατί ήταν ανύπαρκτη.
Επομενο αρθρο
Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Αγιομαυριτών Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.