HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΙΝ: Υδατοδρόμια και πτήσεις τον Ιούνιο, στα Ιόνια

ΠΙΝ: Υδατοδρόμια και πτήσεις τον Ιούνιο, στα Ιόνια

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ΙΟΝΙΑ νησιά θα αποκτήσουν υδατοδρόμια και πτήσεις υδροπλάνων τον ερχόμενο Ιούνιο

“Όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια” αποδεικνύει ακόμη μια φορά ο κ. Γαλιατσάτος

Την ισχυρή βούληση της Περιφερειακής Αρχής για την ταχεία δρομολόγηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών με συγκροτημένο σχέδιο, αποδεικνύει η συνεργασία της με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη) και με τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία για την ολοκλήρωση του δικτύου υδατοδρομίων στα Ιόνια νησιά και την άμεση λειτουργία τους.

Η έλλειψη σχεδιασμού και αποφασιστικότητας της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και η ολιγωρία της να προχωρήσει σε εκτέλεση και εφαρμογή ολοκληρωμένων οικονομοτεχνικών μελετών, έφερε την Περιφέρειά μας, μετά από πέντε χρόνια σχετικών συζητήσεων να μην έχει σχέδιο ολοκλήρωσης του δικτύου και ακόμη χειρότερα να μην έχει αποπερατώσει ούτε ένα υδατοδρόμιο.

Ο κ. Γαλιατσάτος αντί να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, παραποιεί την πραγματικότητα και με περισσή αυθάδεια διαδίδει ανυπόστατα σενάρια.

Η Περιφερειακή Αρχή κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο μία πλήρη και κοστολογημένη πρόταση όλων των φάσεων και υποέργων για την εκπόνηση μελετών, τις αδειοδοτήσεις, τις υποδομές, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την λειτουργία, τον συντονισμό διαχείρισης αλλά και την παρακολούθηση και υποστήριξη της εξέλιξης.
Η κοστολόγηση έγινε βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και του Ν.4412 για τις δημόσιες συμβάσεις.

Αν ο κ. Γαλιατσάτος επιθυμεί να γίνει σύγκριση έργου και κόστους αυτής της πρότασης με αυτά των ημερών του, ας καταθέσει τις οικονομοτεχνικές μελέτες για το δίκτυο και την λειτουργία των υδατοδρομίων που είχε εκπονήσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Εκεί θα αποδειχθεί ακόμη μια φορά η γύμνια και η απραξία του.

Η Περιφερειάρχης επιφυλάχθηκε να επαναφέρει στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο την προγραμματική σύμβαση για λήψη απόφασης, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος για μία νομική αποσαφήνιση μεταξύ της προτεινόμενης προγραμματικής σύμβασης και προηγούμενων ανενεργών.

Όσο για τον επιλεγμένο φορέα υλοποίησης την ΔΕΠΑΝ, παραπληροφορεί την κοινή γνώμη ο κ. Γαλιατσάτος, την αποκαλεί υποτιμητικά ΜΚΟ και αποκρύπτει ότι πρόκειται για το Δίκτυο 103 Δήμων και 40 επιχειρήσεων ΟΤΑ με μεγάλο εύρος υλοποίησης μελετών και έργων που ανήκει ουσιαστικά στους φορείς κεντρικού Δημοσίου.

Η Περιφερειακή Αρχή πιστεύει ακράδαντα ότι ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων θα προσδώσει μεγάλη υπεραξία στην συνοχή της Περιφέρειάς μας, στα δημόσια και ιδιωτικά αναπτυξιακά σχέδια και στην ασφάλεια των πολιτών σε μικρά και μεγάλα νησιά.

Είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει με τον καλλίτερο και ταχύτερο τρόπο το νέο ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τα υδατοδρόμια και τον στόχο που αυτή θέτει για την άμεση πραγματοποίησής τους στα Ιόνια νησιά.

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: συνάντηση δημάρχου με τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη
Επομενο αρθρο
Άγιος Σπυρίδων: Το ιδιαίτερης σημασίας Ηλιακό του Ρολόι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.