HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΙ Λευκάδας, μια ιστορία για ανόητες κεφαλές!!

ΤΕΙ Λευκάδας, μια ιστορία για ανόητες κεφαλές!!

Γινανε του κόσμου οι προσπάθειες.
Πιέσεις, ψηφίσματα, παρεμβάσεις αποφάσεις φορέων, για να ιδρυθεί ένα τμήμα ΤΕΙ στην… πατρίδα των ποιητών!!!
Έγινε το ΤΕΙ, διασκορπίστηκε σαν ΤΕΙ Ιονίων νήσων σ όλα τα νησιά, μα ήρθε κι αυτουνού η ώρα, αντί να αυξηθούν οι σχολές να’ρθει μια κυβέρνηση και να το ΚΛΕΙΣΕΙ, στο όνομα της “οικονομίας και της καλύτερης λειτουργίας της ακαδημαϊκής κοινότητας”..

Η ταφόπλακα μπήκε επίσημα χθες στην Κέρκυρα όπου στο δήθεν… αναπτυξιακό συνέδριο, ο κ. Τσίπρας, έχοντας στο νου του το αναμενόμενο φιάσκο Ερντογάν, διάβασε ότι του έγραψε ο Γαυρόγλου, δηλαδή την κατάργηση των σχολών ΤΕΙ στην Λευκάδα με την δήθεν ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ι. Νήσων με το Ιόνιο πανεπιστήμιο που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Βέβαια, ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων κατάφερε να σώσει την σχολή στην Κεφαλονιά, την πατρίδα του, όπως επίσης κι ο υπουργός Στ.Κοντονής της δικής του πατρίδας, της Ζακύνθου.

Η Λευκάδα απούσα απ την διαδικασία, χάνει τις σχολές της με πολύ, παρά πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τον τόπο μας.

Δεν θα μπούμε στο τρυπάκι των μονίμως αντιθέτων με το ΤΕΙ περί κονόμας των καφέ και των δωματιάδων διότι είμαστε ρεαλιστές και βλέπουμε στην σωστή διασπορά των ευκαιριών σε όλη την περιφέρεια, πολύ δε περισσότερο στη Λευκάδα με την γεωγραφική κεντροβαρυκότητα και την εύκολη, δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση.

Όσο για τις προσπαθείς κάποιων να το σώσουν, ούτε φωνή απ τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο (αυτός κάνει συσκέψεις με τον… αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ!!) και πολύ αναιμικά (ισα για τα μάτια του κόσμου) τις ερωτήσεις του βουλευτή.

Η Λευκάδα θα πλανάται στον αστερισμό των κούφιων υποσχέσεων αλλά της θλιβερής πραγματικότητας ότι επί των ημερών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χάνει τις σχολές του ΤΕΙ που με κόπο αλλά με όραμα ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος καλείται να αντιδράσει και να αναλογιστεί τα…σιωπηρά εγκλήματα που γίνονται καθημερινά εις βάρος του.

Γιάννης Λάζαρης
Γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Η Σεβαστή Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα: το πρόβλημα των ανεπιτήρητων βοοειδών θέτει καθημερινά σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές
Επομενο αρθρο
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου καλεί ο σύλλογος εργαζομένων

2 Σχόλια

  1. Άκρα του τάφου σιωπή στην Αμαξική βασιλεύει...
    9 Δεκεμβρίου 2017 at 16:08 — Απάντηση

    Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ήταν μια φαρσοκωμωδία με κύρια στόχευση την ικανοποίηση του τεράστιου ΕΓΩ των νοτίων Επτανησίων. Ειδικά για τη Λευκάδα ήταν πραγματικά όνειδος η κατάσταση που επικράτησε. Τύποις τριτοβάθμιες σπουδές χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές σε κτίρια, προσωπικό, βιβλιοθήκη, εστία κλπ. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν χρήζει βαθιάς περισυλλογής και αυτογνωσίας πως φτάσαμε ως εδώ ώστε να μην αναλώνεται η συζήτηση στο “τι έκανα τότε εγώ”, “τι δεν έκανες εσύ”, “τι θα κάνω, όμως, τώρα εγώ” γιατί δεν τιμά τους σπουδαστές και αποφοίτους. Όσοι έχουν σπουδάσει σε οργανωμένο ΑΕΙ με πανεπιστημιούπολη, καταλαβαίνουν και θλίβονται.

    Όπως (απ)έδειξε η ιστορία είναι πανεύκολο ένας Υπουργός να ιδρύσει από το Μαρούσι Αττικής με ν/σ ένα τμήμα ΑΕΙ αλλά ακόμα δυσκολότερο αυτό να οργανωθεί σε τοπικό επίπεδο, να λειτουργήσει σε τριτοβάθμια και τεταρτοβάθμια κλίμακα, να κρατηθεί ζωντανό στο χρόνο!

    Μήπως η όλη συζήτηση σε τοπικό επίπεδο θα έπρεπε να είναι πρώτα του τι υποδομές έχει η Λευκάδα προκειμένου να υποδεχθεί είτε τριτοβάθμιες είτε διετείς σπουδές σε ΑΕΙ; Ψιλά γράμματα για κάποιους…”δεν έχουμε χρόνο και χρήματα, τώρα παίρνονται οι αποφάσεις (στο Μαρούσι)”… οπότε επιστρέφουμε στην πρώτη παράγραφο.

    Ωραία ακούγεται το ” Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Ιόνιου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα” αλλά έχει μεγάλη διαφορά το ‘ωραία ακούγεται’ σε πρώτη φάση από το ‘ωραίο είναι’ στην ουσιαστική του φάση όταν ενδεχομένως να έχει προβλήματα σε υποδομές ή καθηγητές εν τη γενέσει του. Και οι… Κερκυραίοι, ξέρετε, θα μετράνε ευρώ το ευρώ στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος (όχι όπως τώρα που η Διοικούσα του ΤΕΙ τα ξόδευε στα… ενοίκια)! Σαφέστατα θα πρέπει να υπάρξει και αλλαγή της ντόπιας νοοτροπίας και συμπεριφοράς ότι ο φοιτητής δεν αποτελεί ένα εφήμερο χειμωνιάτικο παραδάκι.

    Δεν ξέρω τι γίνεται στο θέμα “οικόπεδο στα Βαρδάνια” αλλά αναρωτιέμαι: όταν και όποτε λειτουργήσει το Νοσοκομείο στα νέα του κτίρια, τι θα απογίνει το παλιό του κουφάρι; Θα μείνει έτσι να ρημάζει; Χωρίς αυταπάτες, καθώς χρειάζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δε θα μπορούσε να μετατραπεί σε Πανεπιστημιακό – Ερευνητικό Κτίριο; Να συστεγάσει π.χ.:
    -Πανεπιστημιακά Τμήματα με αμφιθέατρα, εργαστήρια, εξοπλισμό, γραφεία
    -Ερευνητικό Κέντρο Ιστορίας ‘Ν. Σβορώνου’
    -Ερευνητικό Κέντρο Λυρικής Ποίησης ‘Αγγ. Σικελιανός’ με Μουσείο
    -Ελληνοιαπωνικό Κέντρο Πολιτισμού ‘Λευκάδιου Χέρν’ με Μουσείο
    -Κεντρική Βιβλιοθήκη (Πανεπιστημιακή, Λευκάδας, Ιστορικά Αρχεία Νομού κλπ)
    -Στο υπόγειο ένα Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ‘Θ. Στάμος’ με μόνιμες και περιοδικές συλλογές ή και ακόμα μελλοντικά μια ομώνυμη Σχολή Καλών Τεχνών
    …και τόσα άλλα! Επιλέγουμε τι είναι εφικτό να γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου με -προφανώς- γενναία χρηματοδότηση, τι ικανοποιεί πρωτίστως την ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ τοποκοινωνία που επιβάλλεται να γεννηθεί!

    Η τοπική μας κοινωνία πρέπει να οραματιστεί, να φύγει μπροστά, να διεκδικεί συνεχώς οργανωμένα και πολύπλευρα. Φτάνει πια η διαμαρτυρία για τη διαμαρτυρία, οι αλληλοκατηγορίες ή ο αγώνας για τα… πρωτεία χωρίς αποτέλεσμα!

    ΥΓ. Κλείνει ένα ΤΕΙ (από το ‘κακό μνημόνιο’) κι η πλωτή γέφυρα μένει ανοιχτή;;; Άκρα του τάφου σιωπή στην Αμαξική βασιλεύει… Είναι όμως και σαγηνευτική η θέα του Πόντε από τα γραφεία του Διοικητηρίου βλέπετε!

    ΥΓ2. Ακόμη ένα δεύτερο πανεπιστημιακό τμήμα στη Λευκάδα -και απαραίτητο- θα ήταν αυτό της… Ψυχολογίας! Τι, όχι? ;)

  2. Κωστας
    8 Δεκεμβρίου 2017 at 20:43 — Απάντηση

    Αν και δεν ειμαι Πασοκ, ετσι εχουν τα πραγματα που γραφετε.
    Η Λευκαδα θα ξαναγυρισει στο χειμερινο τιποτα και θ αναμενει την λαιλαπα των Βαλκ’ανιων το καλοκαιρι
    Τρεις μηνες δουλια,9 μηνες πληρωμες…
    Φουλ αναπτυξη,που λενε….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.