HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΆρθρο – επιστολή Παναγιώτη Ξ. Γληγόρη σχετικά με το ζήτημα του κτηματολογίου

Άρθρο – επιστολή Παναγιώτη Ξ. Γληγόρη σχετικά με το ζήτημα του κτηματολογίου

ΑΡΘΡΟ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΞΕΝ. ΓΛΗΓΟΡΗ , ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ .

Όπως και προφορικά τόνισα στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τσουκαλάδων κο Βεργίνη Απόστολο σε –τυχαία- συνάντησή μας στο Κτηματολογικό Γραφείο Λευκάδος και δια της παρούσης επισημαίνω , η άποψη μερικών ότι για το Κτηματολόγιο στην Λευκάδα ευθύνονται οι Δικηγόροι οι οποίοι ή ζητούν //μεγάλες// αμοιβές ή δεν τρέχουν τις υποθέσεις , ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ . Εξ άλλου κάποιοι που δημοσίως στην προηγούμενη συγκέντρωση των Τσουκαλάδων δήλωσαν ότι επιθυμούν Κτηματολόγιο χωρίς Δικηγόρους διαψεύστηκαν από τις ίδιες τις εξελίξεις .

Το πρόβλημα του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ όχι μόνο στην περιοχή των Τσουκαλάδων αλλά και γενικώτερα είναι σύνθετο . Κατ αρχήν η Νομολογία των Δικαστηρίων δεν έχει παγιωθεί και επιπλέον δημιουργούνται και τεράστια πρακτικά ζητήματα . Ένα εξ αυτών είναι και το εξής : ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Χ ΑΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΟΚΤΗΤΗ ή ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ , ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ? Το παραπάνω είναι ένα από τα δεκάδες ερωτήματα που θα τεθούν μετά την διαδικασία της νέας μέτρησης των ακινήτων που στην τελευταία συνάντηση στους Τσουκαλάδες τονίστηκε ότι θα γίνει με έξοδα της Πολιτείας . Πέρα από το παραπάνω παραμένει ακόμη αναπάντητο το ερώτημα : ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΡΥΔΗ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ? Αν δεν προχωρήσει η διαδικασία της συγκέντρωσης των λαθών ( εργασία που σήμερα γίνεται στο Γραφείο στα Λαζαράτα ) σε επόμενο στάδιο , η διαδικασία που γίνεται σήμερα θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .

Αγαπητοί φίλοι των Τσουκαλάδων .

Οσο και αν κάποιοι προσπαθούν να σας πείσουν ότι για το πρόβλημα του Κτηματολογίου ευθύνονται οι Δικηγόροι , δεν θα το πετύχουν . Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί – ισχυριζόμενοι το παραπάνω – αποκρύπτουν το πραγματικό πρόβλημα το οποίο και ζείτε καθημερινώς .

Η πραγματική λύση του προβλήματος βρίσκεται στην συνεργασία των αρμοδίων φορέων ( ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ , ΠΡΟΙΣΤΑΜΈΝΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ) και επιπλέον ΕΓΚΡΙΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ . Αν επιθυμείτε πραγματική λύση του προβλήματος αναζητείστε την στην συνεργασία ΝΟΜΙΚΏΝ ( ΕΓΚΡΙΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ π.χ. κ.κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ , ) ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ( ΕΓΚΡΙΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ π.χ κ.κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ) Προισταμένης του Κτηματολογικού Γραφείου Λευκάδος ( η οποία διακρίνεται για τις εξαιρετικές της γνώσεις και στο θέμα του Κτηματολογίου ) και της Προισταμένης του Νομικού τμήματος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ .

Απόδειξη του παραπάνω αποτελεί το εξής : Ποιος θα απαντήσει λεπτομερώς στις ενέργειες που θα έπρεπε να κάνουν τα αναφερόμενα – στην συνέντευξη (3-4-2019 ) του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Τσουκαλάδων στον PRISMA 91,6 – πρόσωπα και δεν έκαναν 2 χρόνια τώρα , πλην αρμοδίων και υπευθύνων προσώπων που θα είχαν και την ευθύνη της κάθε συγκεκριμένης ενέργειας ? Τι πράγματι ειπώθηκε για το παραπάνω και από ποιόν Αρμόδιο ? Ποιές συγκεκριμένες ενέργειες υπέδειξε και σε ποιόν ?
ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΕΝ. ΓΛΗΓΟΡΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους
Επομενο αρθρο
Ενημέρωση σχετικά με τις άδειες χρήσης δημοτικού κοινόχρηστου χώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.