HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈλεγχο νομιμότητας ζητά το Τ.Σ. Απόλπαινας

Έλεγχο νομιμότητας ζητά το Τ.Σ. Απόλπαινας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι το Τ.Σ. της Κοινότητας Απόλπαινας Λευκάδας συνεδρίασε την 30η Μαρτίου με θέμα την ίδρυση – λειτουργία του λιπαντηρίου – πλυντηρίου και έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου κ. Στέφανου Χαλικιά πως «είναι αναρμόδιο να αποφασίσει»,  ωστόσο με έγγραφό του να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας να ελεγχθεί η νομιμότητα της δημιουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης. 

Η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκεται αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων του Κοινοτικού Γραφείου.

Αναμένουμε την απάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών στο Δ.Σ. της Κοινότητας και τον Κοινοτάρχη να μας την γνωστοποιήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μέλος του Τ.Σ. απ’ τα 5 απουσίαζε και δύο απ’ τα παρόντα μέλη είχαν ταχθεί υπέρ του Αιτήματός μας  και είχαν υπογράψει στο αρχικό μας έγγραφο.

Ευελπιστούμε πως τουλάχιστον πως οι υπηρεσίες θα απαντήσουν στο Τ.Σ. της Κοινότητας.

Εμείς εδώ και 7 μήνες αναμένουμε την απάντηση της Πολεοδομίας για τον έλεγχο νομιμότητας που ζητήσαμε, καθώς επίσης και την υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. και ουδεμία γραπτή απάντηση έχουμε λάβει. Και ρωτάμε:

Κύριε Δήμαρχε γατί δεν μας απαντούν οι υπηρεσίες σας;

Κύριε Δήμαρχε ποιές ενέργειες έχετε κάνει ώστε να ξεκινήσει ο καθορισμός χρήσης γης στην Απόλπαινα;  

Κύριε Δήμαρχε ποιές είναι οι αρμοδιότητες της Ποιότητας Ζωής; Εκκρεμεί Αίτημα γνωμοδότησης απ’τον Αύγουστο.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη έχετε ελέγξει τον  συγκοινωνιακό φόρτο του συγκεκριμένου δρόμου;

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη έχετε ελέγξει την επικίνδυνη στροφή στο συγκεκριμένο σημείο και ότι άλλο εμποδίζει την ορατότητα;

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη και κύριε Δήμαρχε ο δρόμος είναι αρμοδιότητας του πρώτου από εσάς, αλλά η ίδρυση και εγκατάσταση αρμοδιότητας του δεύτερου από εσάς, με τους δύο παράπλευρους και όμορους δρόμους επίσης αρμοδιότητας του δεύτερου από εσάς. Οι κάτοικοι ανήκουμε και στους δύο. Σας αναλογεί λοιπόν ισόποσο μερίδιο ευθύνης.

Οι υπηρεσίες μας ταλαιπώρησαν και μας ταλαιπωρούν ακόμη. Η απαξίωση στα πρόσωπά μας είναι τεράστια διότι αδιαφορούν και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να απαντήσουν στα περισσότερα από τα Αιτήματά μας και ούτε καν να προβούν σε κανέναν έλεγχο και ούτε καν στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (τουλάχιστον καμία γραπτή απάντηση δεν έχουμε λάβει). 

Κύριε Δήμαρχε παντού πραγματοποιείτε λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά για προβλήματα που τα απασχολούν. Η Απόλπαινα είναι ξεχασμένη και απαξιωμένη. 

Σας είχαμε καλέσει και τους δύο σε ανοιχτή Συνέλευση με επίσημη πρόσκληση στις 27-8-22 στο κεντρικό καφενείο του χωριού και δεν μπήκατε καν στον κόπο να μας ενημερώσετε ότι δεν θα παραστείτε είτε να στείλετε κάποιον εκπρόσωπό σας.

Κύριε Αντ/ρχη μας απαντήσατε πως έχετε Π.Σ., θα μπορούσατε ωστόσο να εκπροσωπηθείτε. 

Εμείς σας ενημερώνουμε για πολλοστή φορά πως δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την σωματική μας ακεραιότητα, την ποιότητα ζωής μας, το καθαρό περιβάλλον και την μη υποβάθμιση των περιουσιών μας. Τα αυτονόητα δηλαδή που εσείς ως εκλεγμένοι άρχοντες του τόπου μας είσαστε υποχρεωμένοι να μας διασφαλίζετε με κάθε τρόπο, διότι πρωτίστως είναι ο πολίτης και ύστερα το επιχειρείν. Και 

Σας καλούμε να μας δώσετε μια απάντηση – εξήγηση για την πολύμηνη ταλαιπωρία μας. 

Μας το οφείλετε!

Προηγουμενο αρθρο
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγανησίου
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: Η επιδημιολογική κατάσταση την Κυριακή 17 Απριλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.