HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈνα «Escape Room» από/για παιδιά στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελίστριας στη Λευκάδα

Ένα «Escape Room» από/για παιδιά στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελίστριας στη Λευκάδα

Ένα καλοστημένο “ESCAPE ROOM” περιμένει τα παιδιά μας… με έπαθλο για την πιο γρήγορη ομάδα!

Στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος δημιουργήσαμε για δεύτερη φορά ένα “Escape Room”, ένα δωμάτιο απόδρασης, σαν διέξοδο ψυχαγωγίας για τα παιδιά μας!

Τα «δωμάτια απόδρασης» αποτελούν μια σύγχρονη, συναρπαστική πρόταση ψυχαγωγίας που οξύνει τη σκέψη και ευνοεί την ομαδικότητα. Η ομάδα που παίζει κάθε φορά καλείται να επιλύσει ένα συνδυασμό από γρίφους, σπαζοκεφαλιές, κωδικούς, κλειδαριές κ.ά., προκειμένου να «αποδράσει» από το δωμάτιο πριν λήξει ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της.

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Πάνου Βλάχου «Η διαθήκη της κυρα – Σουλτάνας». Σύμφωνα με το σενάριο του παιχνιδιού, η κυρα – Σουλτάνα αφήνει κληρονόμους τα αγαπημένα της ανίψια, τους παίχτες δηλαδή, φτάνει να αποδείξουν ότι το αξίζουν, λύνοντας γρίφους και σπαζοκεφαλιές που θα τους οδηγήσουν σε μια δεύτερη διαθήκη και στην έξοδο από το διαμέρισμά της. 

Το παιχνίδι είναι ασφαλές και διαρκεί μέχρι μία (1) ώρα. 

Μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες τριών έως πέντε παιδιών, ηλικίας από 10 ετών και άνω.

Η «Οικία Χρυσοστόμου και Σουλτάνας Λεφτοπούλου» ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023.

Η συμμετοχή των ομάδων στο παιχνίδι προγραμματίζεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τον π. Ιωαννίκιο (τηλ.: 6974795265).

Διεξάγεται, παράλληλα, ο διαγωνισμός μας μέχρι την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023: 

Στον πίνακα “Hall of Fame” θα γράφονται τα ονόματα των ομάδων και των παικτών που συμμετείχαν και ο χρόνος που χρειάστηκαν. Για όλους θα υπάρχουν διπλώματα συμμετοχής, ενώ οι τρεις πρώτες ομάδες, αυτές δηλαδή που θα χρειαστούν τον λιγότερο χρόνο για να αποδράσουν, θα επιβραβευθούν με μια μονοήμερη εξόρμηση στην Πάτρα, για να παίξουν σε ένα επαγγελματικό Escape Room.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διοργάνωση του “escape room” και του διαγωνισμού μας το “E-Lab” και τον ηλεκτρολόγο μηχανικό κ. Βασίλειο Τσακάλη,  το φωτογραφείο “Studioflash” και τον φωτογράφο κ. Νικόλαο Ζαμπέλη και τον ξυλουργό κ. Γεώργιο Χαλικιά. 

Σας περιμένουμε να χαρείτε το παιχνίδι!

Προηγουμενο αρθρο
Πότε θα πρέπει να ανησυχήσετε για τη μνήμη σας
Επομενο αρθρο
Επείγουσα έκκληση για αίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.