HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈχει εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Κάστρου, δηλώνει ο Δήμαρχος

Έχει εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Κάστρου, δηλώνει ο Δήμαρχος

Σημερινή ανάρτηση στο facebook του Δημάρχου:

«Ανάπλαση περιοχής κάστρου.
Απαντώντας στις εύλογες ανησυχίες Λευκαδίων, ξεκαθαρίζω ότι απαιτήθηκε από τον ανάδοχο και ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ η ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ, (χειμώνα – καλοκαίρι και από τις ίδιες εισόδους, όπως και τώρα), πρόσβαση ΟΛΩΝ στην παραλία του κάστρου.
Η τελική μορφή των κτιρίων θα υποδειχθεί από το συμβούλιο της αρχιτεκτονικής.
Με σεβασμό λοιπόν στην ιστορία του τόπου, προχωράμε την ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.»

Άρωμα Λευκάδας: Μετά τα παραπάνω, γίνεται φανερό πως ο κ. Θοδωρής Σολδάτος βιάστηκε (;) να κάνει επισημάνσεις για ένα θέμα που ήταν ήδη διευθετημένο! Η ανακοίνωση του κ. Σολδάτου ΕΔΩ

Προηγουμενο αρθρο
9 παραβάσεις στη Λευκάδα στα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού
Επομενο αρθρο
Ίριδα σημαίνει «μάτι του ουρανού»

6 Σχόλια

  1. Μαρία Λαμπρινού
    23 Νοεμβρίου 2021 at 18:54 — Απάντηση

    Για τα θέματα καθαριότητας και μυοκτονιών υπάρχουν συνήθως ειδικές δημοτικές ή ιδιωτικές υπηρεσίες που φροντίζουν τους χώρους που αγαπάει ο λευκαδίτικος λαός και οι αξιότιμοι επισκέπτες του νησιού. Πάντα όταν δεν φροντίζεις τα του οίκου σου σημαίνει οτι περιμένεις κάποιον άλλο, κάποιο ιδιώτη επενδυτή να το αξιοποιήσει γιατί εσύ δεν βρίσκεις που έβαλες τη σκούπα;

  2. Δημήτρης ( Τάκης ) Γαντζίας
    2 Φεβρουαρίου 2021 at 13:31 — Απάντηση

    Τί εννοεί ο δήμαρχος, ότι έχει εξασφαλίσει την ελεύθερη και αδιάλειπτη είσοδο και πρόσβαση στην παραλία του κάστρου?
    Μπορεί να μας διαβεβαιώσει Τί ακριβώς έχει συμφωνήσει με τον επενδυτή? Εμείς οι ντόπιοι και οι επισκέπτες της Λευκάδας θα μπορούμε , όχι απλά να έχουμε πρόσβαση, να απολαμβάνουμε ελεύθερα τη θάλασσα του κάστρου?Καλός ο τουρισμός, η ανάπτυξη και η εκμετάλλευση, αλλά μη τα θυσιάσουμε όλα , ας αφήσουμε και κάτι από τα παλιά! Το δικαιούνται πρώτα οι Λευκαδίτες , πέρα από οιανδήποτε αξιοποίηση της περιοχής με σεβασμό προς αυτούς και το περιβάλλον…

    • Μαρία Λαμπρινού
      10 Μαΐου 2021 at 18:57 — Απάντηση

      Το καλύτερο φιλέτο της Λευκάδας στο κάστρο;

      Πραγματικά δεν υπάρχει στον κόσμο άλλος λαός που να βλέπει την δική του περιουσία σαν μια μερίδα φιλέτο – μόνο μία, που σήμερα την απολαμβάνει και αύριο την… καμαρώνει στη λεκάνη!
      Γιατί άραγε να μη γίνεται αντιληπτό από όλους ότι με τη παράνομη (;) και αναλώσιμη «αξιοποίηση» η τέρψη από το κοψίδι της σήμερον απαλλοτριώνει περιουσία όλης της ανθρωπότητας.
      Ακόμα και αν «αφήσετε τις φοβίες και προχωρήστε χωρίς προβλήματα και σκέψεις» στην κατασκευή της «κορωνίδας του τουρισμού στην Λευκάδα» δεν θα αλλάξει «η μίζερη κατάσταση όσο μεγάλα και αν είναι τα οφέλη», γιατί «το υπαρκτό ζήτημα» είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί από τη Λευκάδα ολοκληρωτικά η αίσθηση του μέτρου και ανεπανόρθωτα η επίγνωση της ιστορία του τόπου.

  3. Σπύρος Γαζης
    31 Ιανουαρίου 2021 at 15:33 — Απάντηση

    Το καλύτερο φιλέτο της Λευκάδας στο κάστρο και το οίκημα του πρώην εργοστασίου του Ταολ είναι σήμερα φωλιές ποντικών και φαίνεται σαν βομαρδισμενο τοπίο.Η αξιοποίηση από ιδιώτες είναι αναγκαίο και θα μετατραπεί σε πολιτισμένο τουριστικό θέρετρο κάτι που λείπει από την Λευκάδα.Τωρα οι κραυγές για ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών είναι κάτι που ακούγεται σαν δευτερεύον θέμα διότι λογικό είναι η νέα επιχείρηση να θέλει επισκέπτες στις εγκαταστάσεις που θα διμιουργηθουν.Αφηστε τις φοβίες και προχωρήστε άμεσα στην αξιοποίηση του χώρου χωρίς προβλήματα και σκέψεις που μόνο σκοπό έχουν απόκτηση ψήφων και εγκατάλειψη του χώρου αυτού που θα γίνει η κορονιδα του τουρισμού στην Λευκάδα ,τα ωφέλη από αυτή την επενδυση θα είναι τεράστια για όλη την Λευκαδα

  4. δημοτης
    30 Ιανουαρίου 2021 at 17:42 — Απάντηση

    Μισολογα!!
    Πες καθαρα δημαρχε.Ελεγχεις η δεν ελεγχεις το θεμα.Δηλαδη υποχρεουται η εταιρεια να αφησει ελευθερη την αμμουδια για κοινη χρήση.Εγω σου λεω οχι κι εσυ το κρυβεις γιατι δεν το ξερεις.Θα ριξει ο καθενας εκατομυρια και δεν θα ελεγχει την παραλία?Αφου γραφουνε οτι εχει αδεια και για 4 σουιτες. Αρα δεν θ αφησει να περασει κανενας. Εδω,στο καθισμα και δεν εχεις που να βαλεις πετσετα.
    Αλλα εσεις δεν πατε στο καθισμα.Τι λεω τωρα..

  5. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΒΡΊΛΗΣ
    30 Ιανουαρίου 2021 at 16:57 — Απάντηση

    Καλησπέρα,
    Εξ όσων γνωρίζω ουδέποτε υπήρξε θεμα από την εταιρεία ελεύθερης μετακίνησης και πρόσβασης στην παραλία του Κάστρου, η φύση της επένδυσης είναι τέτοια (εστιατόριο, καφετέρια κτλ).

    Το υπαρκτό ζήτημα είναι ότι μια επένδυση που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θ αλλάξει την μίζερη κατάσταση στο σημείο και θα πρόσφερει έσοδα στον δήμο και πιθανόν να συμπαρασύρει κι εξελίξεις στο άλλο μεγάλο ζήτημα του οινοποιείου του Ταολ, καθυστερεί εξαιτίας της κωλυσιεργίας των υπηρεσιών του δήμου Λευκάδας.

    Αυτό θα έπρεπε να μας εξηγήσει ο δήμαρχος , γιατί αυτό είναι το ζήτημα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.