HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας: κάλεσμα στο Διοικητήριο την Τρίτη 30/8 για το θέμα του ξεπουλήματος του τουριστικού περίπτερου

Αγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας: κάλεσμα στο Διοικητήριο την Τρίτη 30/8 για το θέμα του ξεπουλήματος του τουριστικού περίπτερου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ  (Α.ΜΕ.Λ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ 

Όλοι-ες  στο  διοικητήριο  την Τρίτη 30  Αυγούστου στις  3μμ  που θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο   για το θέμα του ξεπουλήματος  του τουριστικού περίπτερου στο  ΚΑΣΤΡΟ.

Δύο φορές το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λευκάδας (Σ.Α.Λ) – απέρριψε  την «μελέτη»  του πλειοδότη που αποδέχονταν και προωθούσε το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας, για το Τουριστικό Περίπτερο. Η επιμονή του Λιμενικού Ταμείου να το ξεπουλήσει δεν κάμφθηκε. Παράκαμψε παράνομα το  Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λευκάδας και πήρε την έγκριση από το Κεντρικό Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο. Η ίδια η διακήρυξη τους, τους υποχρεώνει μετά την απόρριψη  να κηρυχθεί έκπτωτος ο προσωρινός πλειοδότης. 

Επιμένουν, κίνησαν θεούς και δαίμονες, ώστε με κάθε τρόπο να ξεπουληθεί  στην εταιρεία.  Μοναδικός στόχος και σκοπός το κέρδος του ιδιώτη που θα βγαίνει από τους Λευκαδίτες. Έχουν και το θράσος να μιλάνε για «οφέλη» όταν από το εστιατόριο  στην παραλία εισπράττουν περισσότερα απ’ ότι θα πληρώνει ο πλειοδότης από το τουριστικό περίπτερο και όλη την παραλία. 

Η “μελέτη” τους αλλάζει τις χρήσεις, προσθέτει δόμηση, παρεμβαίνει βάναυσα  στο προστατευόμενο περιβάλλον της περιοχής και παρεμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση και παραμονή των πολιτών στην περιοχή.  

Δυστυχώς γι’ αυτούς η κοινωνία της Λευκάδας τους πήρε χαμπάρι. 

Ήδη προκαλούνται αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις ,ιδιαίτερα μετά το πετυχημένο συλλαλητήριο της 20ης Αυγούστου 2022.

Υπάρχει διάχυτη κατακραυγή από την πλειοψηφία της κοινωνίας ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων  και αυτό θα εκφραστεί και την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο, αρκεί να δοθεί ο λόγος για να μπορέσουν να μιλήσουν όλες οι συλλογικότητες που κινητοποιούνται και  οι συμπολίτες μας που θα παρευρεθούν.

Μία πρέπει να είναι η απόφαση

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ  ΑΠΟ ΤΟ Δ.Λ.Τ

  • Να σταματήσει τώρα  Δήμος Λευκάδας κάθε ιδιωτικοποίηση του Τουριστικού Περίπτερου και της ευρύτερης  περιοχής του Κάστρου. Η περιοχή και η παραλία του Κάστρου  να παραμείνει στο Λευκαδίτικο λαό!! 
  • Δημόσια αξιοποίηση της περιοχής του ΤΑΟΛ για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Λευκάδας χωρίς καμιά ιδιωτικοποίηση.
  • Να διατηρηθεί το καθεστώς προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου.
  • Με την συμμετοχή των κοινωνικών δυνάμεων που κινητοποιούνται να ανοίξει άμεσα η  συζήτηση για την απόδοση στο Λευκαδίτικο λαό της περιοχής  με κοινωνικές υποδομές δημόσιες και ελεύθερες για τους πολίτες   και τους επισκέπτες.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Νέοι ανταγωνιστές για το ελληνικό λάδι
Επομενο αρθρο
Πανηγύρι Κοιμητηριακού Ναού Ταξιάρχου Μιχαήλ Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.