HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΜΕΛ: Η απελευθέρωση  Δημοτικών χώρων στο ΚΑΠΗ  και η πολιτική και   προσωπική ευθύνη 

ΑΜΕΛ: Η απελευθέρωση  Δημοτικών χώρων στο ΚΑΠΗ  και η πολιτική και   προσωπική ευθύνη 

                                      

 AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΚΑΠΗ  ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ     

                                       ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

 Μήνες τώρα απασχολεί την κοινή γνώμη της Λευκάδας  ο πλήρης αποκλεισμός των ελεύθερων χώρων,μέχρι ασφυξίας, μπροστά και πλάγια από το Κ.Α.Π.Η. της Λευκάδας στην πλατεία του Μαρκά.

Διαμαρτυρίες των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που δύσκολα μπαίνουν και βγαίνουν από αυτό  το κτίριο αφού καταλαμβάνεται ο δημοτικός κοινόχρηστος χώρος από ομπρέλες  και τραπεζοκαθίσματα παρακείμενης επιχείρησης που καταλαμβάνουν και μέρος του  στενού δημοτικού δρόμου που διέρχεται από την περιοχή.Αυτό αν συμπληρωθεί από τα κατασκευασμένα στο δημοτικό χώρο πατάρια και μόνιμη μουσική υψηλής έντασης που ενοχλούν όλους τους κατοίκους της περιοχής  εμφανίζουν παραστατικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Το θέμα έφτασε και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου η Δημοτική αρχή μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου δήλωσε ότι η επιχείρηση αυτή δεν έχει πάρει άδεια από τη Δημοτική αρχή της Λευκάδας για το 2023.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν πολίτες και χρήστες του ΚΑΠΗ που περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στη περιοχή τις δυσκολίες ακόμα και τις πτώσεις ηλικιωμένων που έχουν κινητικά προβλήματα και προσπαθούν να προσεγγίσουν το ΚΑΠΗ.

Ακολούθησαν κινητοποιήσεις πολιτών στο ΚΑΠΗ ,ανακοινώσεις των σωματείων συνταξιούχων στη Λευκάδα.

 Μετά από όλα αυτά τι έγινε; ΤΙΠΟΤΑ.

  Ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχαν αποκλειστική απασχόληση όπως φαίνεται την προσπάθεια διαμόρφωσης και συμμετοχής σε συνδυασμούς για τις επόμενες εκλογές του Οκτωβρίου.

Μετά δε τις ανακοινώσεις των συνδυασμών είναι  σε διαφορετικούς δημοτικούς συνδυασμούς!!!

 ¨Ομως η ευθύνη τους παραμένει κοινή και αδιαίρετη:¨Εχουν πολιτικές και προσωπικές ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο που περιβάλλει το ΚΑΠΗ.

 Πολιτικές μεν γιατί με ευθύνη τους και σε γνώση τους εγκλωβίστηκε το ΚΑΠΗ από επιχείρηση που όπως παραδέχτηκαν δημόσια δεν έχει την απαιτούμενη άδεια.

 Προσωπικές δε γιατί καταλαμβάνεται δημοτικός χώρος χωρίς άδεια και χωρίς να εισπράττει ο Δήμος τα απαιτούμενα τέλη όπως γίνεται με όλους τους επαγγελματίες που ενοικιάζουν δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους.¨Ετσι υπάρχει ανισότιμη αντιμετώπιση των επαγγελματιών της πόλης και επίσης οικονομική βλάβη για το Δήμο Λευκάδας, χωρίς να έχουν γίνει οι απαιτούμενες  ενέργειες αποκατάστασης και απελευθέρωσης του χώρου όπως έχουν άμεσα την υποχρέωση να κάμουν.

 Ο μήνας αυτός είναι κρίσιμος και για τους δύο:Απαιτείται ¨άμεση απελευθέρωση του δημοτικού χώρου και απόδοσή του στους δημότες και στο ΚΑΠΗ του Δήμου Λευκάδας .

 Το θέμα πιστεύουμε πως πρέπει να απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου εφόσον δεν γίνουν άμεσες ενέργειες τις επόμενες δύο μέρες.

                     ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                                       

Προηγουμενο αρθρο
Ανοιχτή επιστολή για διεξαγωγή debate  υποψήφιων Δήμαρχων Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Νοσταλγίες - 40 χρόνια Αγιομαυρίτικη Παρέα - video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.