HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση, ευχαριστίες πολιτιστικού συλλόγου «Ο Φωτεινός» για την εκδήλωση για τον Ξενοφώντα Γρηγόρη

Ανακοίνωση, ευχαριστίες πολιτιστικού συλλόγου «Ο Φωτεινός» για την εκδήλωση για τον Ξενοφώντα Γρηγόρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην κατάμεστη Αίθουσα Συνεδρίων της ΠΕ Λευκάδας και μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και νοσταλγίας, η Λευκάδα τίμησε το Γιατρό της, Ξενοφώντα Γρηγόρη , το βράδυ του Σαββάτου 20 Απρίλιου 2024.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφακιωτών «Ο Φωτεινός» και η οικογένεια Γρηγόρη ετοίμασαν ένα σεμνό αφιέρωμα στο Γιατρό , θέλοντας να διατηρήσουν ζωντανή την παρακαταθήκη τόσο του ιατρικού λειτουργήματός του όσο και του κοινωνικού του έργου, σε μια εποχή δύσκολη και ζοφερή.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης κ. Γιώργος Γεωργάκης-Γραμματέας του «Φωτεινού» και οδοντίατρος, η κα Παναγιώτα Γρηγόρη-Κωσταράκη, κόρη του γιατρού, γιατρός και η ίδια και ο κ. Βασίλης Φέτσης-καθηγητής και πρώην Δήμαρχος Λευκάδας, παρουσίασαν στο κοινό αναλυτικά τη ζωή και τη δράση του Γιατρού.

Ο κ. Γεωργάκης περιέγραψε τον πολυτάραχο βίο του από τα νεανικά χρόνια μέχρι το τέλος. Η κα Γρηγόρη επικεντρώθηκε στην επιστημοσύνη του Γιατρού όπως αυτή αποδείχθηκε από τα  ιατρικά περιστατικά που αντιμετώπισε. Ο κ. Φέτσης ανάλυσε την κοινωνική , ανθρωπιστική και  αγωνιστική του δράση όπως αυτή καλλιεργήθηκε από τα κομμουνιστικά ιδεώδη του Γιατρού.

Ο γιός του Γιατρού, κ. Γιώργος Γρηγόρης, πήρε το λόγο για να ευχαριστήσει τον κόσμο που τίμησε τη μνήμη του πατέρα του. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιήματος-φόρο τιμής στο Γιατρό- από την κα Αρετή Κουνιάκη-Κοψιδά και μουσικό πρόγραμμα από τους μουσικούς Στέλιο Ζαβιτσάνο, Αυγουστίνο Καραβία και Βαγγέλη Βερροιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ι.Μ Φανερωμένης Λευκάδας κ.Νικηφόρος, ο Βουλευτής Λευκάδας, κ. Θανάσης Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας, δρ. Ξενοφών Βεργίνης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λευκάδας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης, κ. Αντρέας Κτενάς, ο πρώην Βουλευτής Λευκάδας, ιατρός Σταύρος Γρηγόρης, οι πρώην Δήμαρχοι Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, κ. Κώστας Αραβανής και κ. Παναγιώτης Σκληρός, πρώην δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και οι ιερείς Γεράσιμος Ζαμπέλης και Παναγιώτης Ζαβιτσάνος.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση αφιέρωμα στον γιατρό ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ 

Προηγουμενο αρθρο
Στη μνήμη του Καπετάνιου Κώστα Πατρίκιου από τον Άγιο Πέτρο
Επομενο αρθρο
4η στο Σχολικό Πρωτάθλημα η Χριστίνα Κατωπόδη με ατομικό ρεκόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.