HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνακοίνωση κάλεσμα κοινότητας Τσουκαλάδων για το θέμα της υδροδότησης

Ανακοίνωση κάλεσμα κοινότητας Τσουκαλάδων για το θέμα της υδροδότησης

Ανακοίνωση -Κάλεσμα

Για μία ακόμα χρονιά η Τ.Κ. Τσουκαλάδων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότηση και μάλιστα πιο οξυμένο από άλλες χρονιές και από νωρίτερα. Σημειωτέον ότι ο κ. Δήμαρχος σε συνέλευση για το συγκεκριμένο θέμα πέρυσι είχε δεσμευτεί ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Η παροχή νερού που φτάνει στο χωριό είναι μειωμένη κατά πολύ σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ενώ οι ανάγκες πολύ μεγαλύτερες.

Ο μεγάλος αριθμός τουριστικών καταλυμάτων και η άναρχη δόμησή τους, δημιουργεί μεγάλες ανάγκες στην κατανάλωση νερού. Οι υπάρχουσες υποδομές δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της κατανάλωσης.

Η προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή να κρύψει τις ευθύνες της λέγοντας ότι τα πράγματα «καλά πάνε», οδηγεί κατοίκους και επισκέπτες να ρίχνουν τις ευθύνες στο τοπικό συμβούλιο.

Οι προσωρινές λύσεις που βρίσκει το κάθε νοικοκυριό με τις δεξαμενές δεν λύνουν το πρόβλημα γιατί με το ζόρι γεμίζουν και αυτές αφού το νερό δεν επαρκεί.

Η ιδιωτικοποίηση που επιχειρήθηκε στο παρελθόν και συνάντησε την αντίδραση κατοίκων από όλο το νησί, δεν μπορεί να επανέλθει ως επιλογή για να αποτελέσει δήθεν λύση.

Ζητάμε:

Ο Δήμος Λευκάδας και η δημοτική αρχή να σταματήσουν να κρύβονται και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Να αυξηθεί η παροχή νερού προς τους Τσουκαλάδες και να βελτιωθεί η ποιότητα του.

Η υπηρεσία ύδρευσης να φροντίσει να αντιμετωπιστούν τεχνικά ζητήματα στο εσωτερικό δίκτυο, ώστε να κατανέμεται το νερό ομοιόμορφα σε όλες τις γειτονιές άσχετα με τις υψομετρικές διαφορές.

Άμεσα να επιδιορθωθούν ζημιές που υπάρχουν στο δίκτυο (σπασίματα και βουλώματα).

Με ευθύνη της υπηρεσίας να αντιμετωπιστούν ζητήματα παράνομων συνδέσεων με σωλήνες μεγάλης διαμέτρου.

Να μπουν φρεάτια με κλειδωμένα καπάκια στην κεντρική δεξαμενή και στα σημεία που υπάρχουν βάνες ώστε να μην έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Το υδραγωγείο να είναι ανοιχτό 24ωρες όπως σε όλα τα χωριά. Αν απαιτείται να γίνεται διακοπή της υδροδότησης να αναλάβει ο Δήμος την ευθύνη με απόφασή του για το ποιες ώρες θα γίνεται η διακοπή και με ποιο τρόπο, αξιοποιώντας το προσωπικό του.

Να υλοποιηθεί η παλιότερη απόφαση του ΤΣ για διακοπή των παροχών από το δίκτυο Τσουκαλάδων, σε τουριστικές μονάδες στον κάμπο της Λευκάδας που μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δίκτυο της πόλης ή του Φρυνίου.

Για τους λόγους αυτούς το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Τσουκαλάδων καλεί όλους τους κατοίκους του χωριού, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον κ. βουλευτή , τον κ. δήμαρχο, τους επικεφαλής αιρετούς εκπροσώπους όλων των παρατάξεων στο Δήμο και στην Περιφέρεια Λευκάδας, καθώς και

τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υδροδότηση, σε λαϊκή συνέλευση στους Τσουκαλάδες τη Δευτέρα 12-07 -21 στην  κεντρική πλατεία του χωριού (στην Παναγία) στις 20:00, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης

Προηγουμενο αρθρο
Τραυματισμός ανήλικου αλλοδαπού στην περιοχή του Αγίου Νικήτα
Επομενο αρθρο
Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, σε Ζάκυνθο και Λευκάδα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.