HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση «Κίνησης πολιτών για αξιοβίωτη  Λευκάδα»  για την Απόλπαινα

Ανακοίνωση «Κίνησης πολιτών για αξιοβίωτη  Λευκάδα»  για την Απόλπαινα

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ  ΛΕΥΚΑΔΑ  (ΚΙ.Π.Α.Λ)

ΠΡΟΣ:

Κο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας

Κο Δήμαρχο Λευκάδας

Δημοτικές παρατάξεις Κοιν/ση Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η ΚΙ.Π.Α.Λ στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Απόλπαινας, για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την χωροθέτηση λιπαντηρίου στην διπλή στροφή που υπάρχουν και δυο βενζινάδικα. 

Η εντελώς αδικαιολόγητη καθυστέρηση υλοποίησης των αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και Περιφερειακού Συμβουλίου μόνο υποψίες δημιουργεί.

Τρία χρόνια τώρα κάτοικοι της Απόλπαινας αλλά και υπογράφοντες από την υπόλοιπη Λευκάδα έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους για την δημιουργία της βιομηχανικής εγκατάστασης λίγα μέτρα πριν το κεντρική πλατεία του χωριού και πάνω σ’ ένα σύμπλεγμα στροφών όπου έχουν προκληθεί πολλά τροχαία και θανατηφόρα.

Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η προηγούμενη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή με διάφορα τερτίπια και κωλυσιεργίες δεν εννοούσαν να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί και θα ταλαιπωρήσει όχι μόνο τους κατοίκους της Απόλπαινας, αλλά και όλου του Νομού και των επισκεπτών.

Απ’ ότι όμως διαφαίνεται τα χνάρια των προηγούμενων αρχών ακολουθούν και οι νυν αρχές,  αφού ως ώρα καμία ενέργεια υλοποίησης των αποφάσεων αυτών δεν φαίνεται να έχουν πραγματοποιήσει, παρ’ όλες τις οχλήσεις των κατοίκων (ανακοινώσεις, παραστάσεις, αιτήματα κλπ). 

Πρόσφατα ερωτήθηκε ο κ. Δήμαρχος από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Λ.Σ.) για το τι προτίθεται να κάνει και η απάντηση ήταν πως έχουν δοθεί άδειες, πως ο  ίδιος δεν έδωσε καμία άδεια και πως έχει ενημερωθεί για το θέμα, αλλά καμία όμως απάντηση για τους ελέγχους που υποχρεούται να κάνει σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη.

Δεν γνωρίζει άραγε ο κ. Δήμαρχος πως υποχρεούται να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που καρκινοβατεί κλεισμένη στο συρτάρι και που δεν είναι τίποτα λιγότερο από ελέγχους νομιμότητας, επικινδυνότητας αλλά και άμεσες ενέργειες καθορισμού χρήσης γης αρχής γενομένης από την Απόλπαινα;

  Σε συνδυασμό δε και με την απόφαση του Π.Σ. δρομολογείται η υποχρέωση επανεξέτασης όλων των αδειών και μετρήσεις επικινδυνότητας σε ολόκληρη την γύρω περιοχή.

Για ποιο λόγο λοιπόν κωλυσιεργεί ενώ έχουν περάσει ήδη πάνω από 3 μήνες θητείας, όταν το έχει υποσχεθεί προεκλογικά.

Η νυν αντιδήμαρχος δε των Τεχνικών Υπηρεσιών, ήταν εκείνη που πρότεινε στο Δ.Σ. της 24ης  Σεπτεμβρίου 2021 πως θα έπρεπε ο ίδιος ο Δήμος ως όμορος να είχε κάνει όλες τις ενέργειες για την μη υποβάθμιση της περιοχής και όχι οι κάτοικοι. 

Τώρα τι γνώμη έχει; 

Αλλά και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επίσης γνωρίζει πολύ καλά το θέμα ως πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος, αλλά και ως κάτοικος της Απόλπαινας. Υποστήριξε δε, με μεγάλη θέρμη το αίτημα της Λ.Σ. όταν έφερε το θέμα για συζήτηση στο Π.Σ., αλλά και στη λήψη απόφασης που ζητά επανέλεγχο των όλων των αδειών και επικινδυνότητας όλης της γύρω περιοχής.

Επομένως καμία άλλη καθυστέρηση πλέον δε χωράει.

Έχουν υποχρέωση τόσο ο νυν Δήμαρχος όσο και ο Αντ/ρχης να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούν ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Σοβαρές είναι και οι ευθύνες του βουλευτή, ο οποίος κάνει επερωτήσεις για τα μάτια του κόσμου, αφού ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται όταν αρνούνται να απαντήσουν Δήμος και Αντιπεριφέρεια στα Υπουργεία για το πρόβλημα, αλλά συνεχίζει να κάνει τον κινέζο. 

Υπερτερεί η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και το συμφέρον των πολιτών και όχι η εξυπηρέτηση μεμονωμένων ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος ενός ολόκληρου νομού και οφείλουν να διορθώσουν και να αποκαταστήσουν όλα τα λάθη του παρελθόντος, που ναι μεν διοικητικά βαραίνουν τις προηγούμενες Αρχές, ωστόσο Δήμος και Περιφέρεια έχουν συνέχεια.  

Ερωτώνται Δήμαρχος και Αντ/ρχης:

Για ποιο λόγο δεν προβαίνουν σε υλοποίηση των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων;

Ο δρόμος της Απόλπαινας και η υποβάθμισή της αφορά μόνο τους κατοίκους της ή και ολόκληρο το νησί και απειλείται η σωματική ακεραιότητα όλων και των κατοίκων αλλά και επισκεπτών του νησιού;

ΛΕΥΚΑΔΑ 13-03-2024

Προηγουμενο αρθρο
Αποκριάτικος χορός Νέας Χορωδίας: ο πιο κεφάτος, ευρηματικός, πρωτότυπος και θεαματικός χορός
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: θα υλοποιηθούν τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού «Άθληση για Όλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.