HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Λιμεναρχείου για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Ανακοίνωση Λιμεναρχείου για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 

 1. Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ/Ε.Μ.Κ. 07-10-2020/13:00, για αύριο Πέμπτη (08- 10-2020) προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή από τα δυτικά και τα βόρεια και θα επηρεάσει τις περισσότερες  περιοχές της χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά  στα δυτικά και τα βορειονατολικά, από το απόγευμα όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν, από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς  βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο.
Πιο  συγκεκριμένα για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται  νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική  Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και το βράδυ θα  σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε  βορειοδυτικούς 5 με 6 και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως  27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

 2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή  όρμους της περιοχής μας: 

(α) Να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους. 

(β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.
 
3. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου  καιρικών φαινομένων. 

 4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας  διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322. 

 Ο Αξιωματικός Φυλακής 

Προηγουμενο αρθρο
Μια ευκαιρία διαλόγου για νέους και υποψήφιους γονείς από την ενορία Ευαγγελιστρίας Λευκάδος
Επομενο αρθρο
Απολογισμός οδικής ασφάλειας στα νησιά του Ιονίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.