HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνακοίνωση Λιμεναρχείου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ανακοίνωση Λιμεναρχείου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

1. Σύμφωνα με το από 23-11-2019/1130 Β – Α.Α. 14/2019 έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ΕΜΥ/ΕΜΚ, προβλέπεται κακοκαιρία από το απόγευμα της Κυριακής (24-11-2019) και από τα δυτικά, η οποία κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (25-11-2019) θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι. Πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν την Κυριακή (24-11-2019) στα δυτικά όπου πιθανών στο Ιόνιο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ.
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24-11-2019) έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-11-2019).

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας: (α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους. (β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

2. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.

3. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 26450-22322.

O Αξιωματικός Φυλακής
Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ Ιωσήφ

Προηγουμενο αρθρο
Βούλιαξε ιστιοφόρο με 54 μετανάστες στη Λευκάδα - Διασώθηκαν από αλιευτικά
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για το Πανεπιστημιακό Τμήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.