HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Μετωπικής Δράσης για τις εξελίξεις στο θέμα του Κάστρου

Ανακοίνωση Μετωπικής Δράσης για τις εξελίξεις στο θέμα του Κάστρου

ΜΕΤΩΠΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σήμερα 8-10-22  έγινε γνωστό πως η εταιρεία στην οποία θέλουν να παραχωρήσουν την περιοχή του Κάστρου και του τουριστικού περιπτέρου,  μετά τα εξώδικα που έστειλε στο Λιμενικό Ταμείο και στο Δήμο Λευκάδας από τις απειλές και τους εκφοβισμούς, πέρασε στις αγωγές στοχοποιώντας πρόσωπα που έχουν θεσμικό ρόλο.

Αγωγές σε δύο επώνυμες φωνές ,συμπατριώτισσες μας, που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση εκφράζοντας τη θέληση όλων των Λευκαδιτών.

Η όλη προσπάθεια αποσκοπεί στο  να σταματήσει κάθε συζήτηση στην τοπική κοινωνία ,να μην παρθεί καμιά απόφαση από το δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας. 

Αυτό δείχνει ότι χάνουν τη βεβαιότητα που είχαν ,με την καθολική λαϊκή αντίδραση ,  όταν βλέπουν να κινδυνεύει το χρυσωρυχείο που τους προσφέρουν οι τοπικοί άρχοντες, στην καλύτερη περιοχή  της Λευκάδας,   για 25 χρόνια με μηνιάτικο περίπου όσο του εστιατορίου ,που νοικιάζει το Λιμενικό  Ταμείο, στο λιμάνι. 

Οι αγωγές τους αφορούν όλους τους Λευκαδίτες που υπερασπίζονται το δημόσια αγαθά του τόπου τους, προστατεύουν το μοναδικό περιβάλλον και την ιστορία του τόπου τους.

Μπροστά σε αυτές τις εκφοβιστικές και απαράδεκτες ενέργειες της εταιρείας η τοπική διοίκηση (Δήμος, περιφέρεια, αλλά κι ο λαλίστατος βουλευτής) σιωπούν μέχρι σήμερα . 

Στρουθοκαμηλίζουν ή  αποδέχονται  ή μήπως και τα δύο: Όπως και ναχει πρόκειται για απαράδεκτη στάση και οι ευθύνες τους είναι  τεράστιες. 

Εδώ και τώρα πρέπει να πάρουν θέση, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων, ο βουλευτής  και να καταδικάσουν απερίφραστα αυτή την απαράδεκτη τακτική των εξωδίκων  και των αγωγών, της προσβολής των κατοίκων που εναντιώνονται στην παραχώρηση.

 Η εταιρεία με τις πλάτες της Κυβέρνησης έρχεται και προσβάλλει όλο τον κόσμο που δεν δέχεται να στερηθεί το μικρό μέρος που του απόμεινε. Ειρωνεύονται το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, υποδεικνύουν στον δήμαρχο με τι πρέπει να ασχολείται και με τι όχι και οι τοπικοί άρχοντες το ανέχονται;

Αποκαλούν μικρές μειοψηφίες με ίδιον όφελος, όλους τους κατοίκους της Λευκάδας που διαδηλώνουν  μαζικά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση με συλλαλητήρια που διατρανώνουν τη θέλησή τους μέσα από  τις αποφάσεις κάθε μέρα  όλο και περισσότερων φορέων του τόπου μας :

Έχουν ήδη πάρει αποφάσεις το Κοινοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, η Ομοσπονδία των απανταχού Λευκαδίτικων συλλόγων, η ΕΛΜΕ Λευκάδας, η γενική συνέλευση του συλλόγου δασκάλων, η Νέα Χορωδία Λευκάδας, ο πολιτιστικός σύλλογος Απόλπαινας, οι  κινήσεις «Ελεύθερες παραλίες Κάστρο ,Τουριστικό περίπτερο» , «Η πρωτοβουλία για τη διάσωση του Κάστρου».

 Ο κόσμος δεν ανέχεται οι τοπικές αρχές που εξέλεξε, να τον εμπαίζουν μ’ αυτό τον τρόπο, γι’ αυτό και δεν αργεί η ώρα που θα τους τιμήσει ανάλογα

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τις οργανώσεις, τις κινήσεις για την προστασία της περιοχής, όλο το λαό  της Λευκάδας, να συμπτύξουν κοινό μέτωπο απέναντι στα σχέδια που εξυφαίνονται. Να υπερασπίσουμε τις συμπατριώτισσες επιστημόνισσες που δέχονται αυτή την ανοίκεια επίθεση από την εταιρεία.

 Η δημοτική αρχή καλείται ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και να λάβει οριστική ακυρωτική απόφαση να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και στέρησης της περιοχής από το λαό της Λευκάδας.

Η συνέχεια στους δρόμους του ΑΓΩΝΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ  8-10-2022

Προηγουμενο αρθρο
Κάποιες παλιές φωτογραφίες της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Οι ζωγραφιές του Ιβαριού της Λευκάδας

2 Σχόλια

  1. Αγιομαυριτης
    9 Οκτωβρίου 2022 at 16:21 — Απάντηση

    Αλήθεια τα άλλα σωματεία που είναι που προφανώς τα καταστατικά τους αναφέρονται και στη προστασία του περιβάλλοντος… αλήθεια συμφωνούν στο ξεπούλημα κομμάτι του νησιού τους;η μήπως τους αρκεί η χορωδία, η μαντολινάτα, τα χορευτικά τους,η μπάντα τους να παίζει για τους τουρίστες και να γίνουν ατραξιόν;

  2. Sapho Verikiou
    9 Οκτωβρίου 2022 at 08:30 — Απάντηση

    Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα αυτό και εμείς οι Λευκαδίτες που δεν ζούμε εκει .Να μη πραγματοποιείται το αίσχος αυτο που προσβάλει το τόπο μας την αισθητική και τη φύση τηςΛευκάδας .Ας πάρει θέση και το υπουργείο περιβάλλοντος .
    Ας μη γίνει στο κάστρο ότι εγινε και στο Κάθισμα .

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.