HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟι ζωγραφιές του Ιβαριού της Λευκάδας

Οι ζωγραφιές του Ιβαριού της Λευκάδας

Χτες το πρωί ο καλός φίλος και ερασιτέχνης φωτογράφος Γιάννης Μεσσήνης, αποτύπωσε με το φακό του αυτές της πανέμορφες εικόνες από το Ιβάρι της Λευκάδας στις 8:30 το πρωί, την ώρα που ο ήλιος έχει ανατείλει και η ακτίνες του προσφέρουν άπειρες αποχρώσεις στο νησάκι του ιβαριού.

Συνάντησε και φωτογράφισε ερωδιούς και χουλιαρομύτες να συμβιώνουν αρμονικά στο νησάκι που οι παλαιοί μπρανέλοι αποκαλούσαν Τουμπανοχώρι. Είναι μια μεγάλη ξέρα σαν νησάκι, στο κέντρο σχεδόν το Ιβαριού. Φαίνεται καθαρά από τα Σχολεία στα Βαρδάνια. Αυτή η ξέρα ήταν παλιά ο χώρος που συγκεντρώνονταν οι πελεκάνοι. Οι πελεκάνοι στην τοπική διάλεκτο ονομάζονταν τούμπανοι. Έτσι λοιπόν το νησάκι ονομάστηκε Τουμπανοχώρι.

Απολαύστε εικόνες μοναδικής ομορφιάς, γαλήνης και ηρεμίας, σαν ζωγραφιές, που μας χαρίζει η λιμνοθάλασσα της Λευκάδας. Και μην ξεχνάμε: Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η μικρή πόλη μας, τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται την εγρήγορσή μας  για την προστασία της.

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση Μετωπικής Δράσης για τις εξελίξεις στο θέμα του Κάστρου
Επομενο αρθρο
Δελτίο Τύπου της Notion Α.Ε.: Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με τις δηλώσεις Δρακονταειδή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.