HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Τοπικού συμβουλίου Τσουκαλάδων για το Κτηματολόγιο

Ανακοίνωση Τοπικού συμβουλίου Τσουκαλάδων για το Κτηματολόγιο

ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥΚΑΛΑΔΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΙΩΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου η Γενική Συνέλευση των κατοίκων των Τσουκαλάδων μετά από το κάλεσμα του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ για το κτηματολόγιο.

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τους συμμετέχοντες χωριανούς στην διαδικτυακή της Τρίτης 28-6-2022, που διοργανώθηκε με καθυστέρηση 3 μηνών!! από την Περιφέρεια και όχι δια ζώσης στην Αθήνα.

Ο Υπουργός λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστην εφικτό να συμμετάσχει στην συζήτηση,  ο Γενικός Διευθυντής της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» , Στέφανος Κοτσώλης είχε κι΄ αυτός άλλη τηλεδιάσκεψη  και στα μέσα της κουβέντας αποχώρησε, δείχνοντας το «ενδιαφέρον» του για το πρόβλημα μας.

Τα στελέχη του Υπουργείου και της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» μας παρουσίασαν το άρθρο 20 του πρόσφατου  Νόμου 4934, σαν λύση στο σύνολο των προβλημάτων που έχουμε.  Η συλλογιστική τους στις προτάσεις μας ήταν στο ίδιο μοτίβο των τελευταίων ετών, ότι δηλ. φταίνε οι κάτοικοι που δεν παρευρίσκονταν στις αυτοψίες, φταίνε οι κάτοικοι που δεν πήγαν να υπογράψουν …….    Είναι φανερό μετά από τα παραπάνω ότι η συνάντηση μόνο σε εξαιρετικό κλίμα δεν διεξήχθη ούτε πραγματική κατανόηση υπήρξε. 

Δυστυχώς για μας ο Νόμος 4934 δεν απαντά  στα περισσότερα και σπουδαιότερα αιτήματα μας και δημιουργεί νέα προβλήματα.. Πιο συγκεκριμένα : 

  • Λέει ότι θα  αναρτηθούν όλες οι επανακαταμετρηθέντες ιδιοκτησίες και ο καθένας θα πάρει διάγραμμα της αυτοψίας του .  Αυτές οι αυτοψίες μας είπαν ότι είναι 2.185, όταν τα τέσσερα συνολικά συνεργεία καταμέτρησαν κατά τη γνώμη μας πολύ περισσότερες.. 
  • Αναθέτει σε καθένα μας να επιδώσει αντίγραφο του διαγράμματος της αυτοψίας που διενεργήθηκε,  σε όσους όμορους επηρεάζονται δικαιώματά τους,  με δικαστικό επιμελητή , που το κόστος ανά επίδοση ξεπερνά τα 40  ευρώ ανά περίπτωση. Το σημαντικότερο είναι ότι οι όμοροι θα αναζητούνται με βάση τις καταγραφές της πιλοτικής καταγραφής της δεκαετίας του ’90 και όχι με αυτή  του επαναπροσδιορισμού  του 2019.
  • Η όλη διαδικασία, σύμβαση με τον ανάδοχο και στην συνέχεια η προετοιμασία για την ανάρτηση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, δηλ. μέσα στην προεκλογική περίοδο….. 
  • Ζητήσαμε εύλογο χρόνο για την πλήρη ολοκλήρωση  των εργασιών ώστε μετά από 25 χρόνια να έχουμε τίτλους για την πατρογονική μας περιουσία που αποκτήθηκε μα ιδρώτα και αίμα  και τα πολιτικά παιχνίδια όλων των κυβερνήσεων μας έχουν στερήσει.

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε ζωηρή συζήτηση των αγανακτισμένων χωριανών και καταλήξαμε σε προτάσεις που θα σταλούν στην κυβέρνηση , το Υπουργείο και  στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Η επιστολή αυτή θα σταλεί μέσα στην εβδομάδα και θα δοθεί στην δημοσιότητα σε όλα τα ΜΜΕ.

ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ  4-7-2022

Προηγουμενο αρθρο
Τα μώβ κοχύλια της παραλίας της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Παιχνιδίσματα στον βυθό του Αϊ Γιάννη -video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.