HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία επιτροπής κατοίκων – ιδιοκτητών Απόλπαινας

Ανοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία επιτροπής κατοίκων – ιδιοκτητών Απόλπαινας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ

κ.Βουλευτή Λευκάδας

κ.Αντ/ρχη Λευκάδας

κ.Δήμαρχο Λευκάδας

Κύριοι, 

Η Επιτροπή κατοίκων διαμαρτυρόμαστε για άλλη μια φορά διότι καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει αλλά ούτε ενέργεια έχουμε διαπιστώσει από όλα όσα έχουν αποφασιστεί και σας έχουμε ζητήσει:

κ. Βουλευτά αν και ανακοινώσατε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ την επερώτησή σας στη Βουλή για το θέμα του δρόμου της Απόλπαινας, ωστόσο στη συνέχεια καμία απάντηση δεν δημοσιεύσατε αλλά ούτε και στο mail της Επιτροπής στείλατε. Διατηρούμε άγνοια τόσο για την απάντηση της επερώτησή σας στη Βουλή, όσο και για το έγγραφο που σας καταθέσαμε και που σας ζητούσαμε να ενημερώσετε τα Αρμόδια Υπουργεία ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος και ήσασταν απολύτως σύμφωνος γι’αυτό. Επίσης καμία απάντηση δεν μας κοινοποιήσατε ούτε και από την ερώτησή σας προς τον κ.Αντ/ρχη, τον κ. Δήμαρχο και το Τμήμα Μεταφορών της Π.Ε. Λευκάδας, και που μας είπατε πως είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν. Τέλος σας θυμίζουμε πως σας ξαναστείλαμε τα ερωτήματά αυτά τόσο μέσω των ΜΜΕ (σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας), όσο και στο mail σας και παρόλα αυτά καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα 23-10-22. 

   κ. Αντ/ρχη καμία ενέργεια τόσο για το δρόμο όσο και για τον έλεγχο – μέτρηση του συγκεκριμένου επικίνδυνου σημείου που από τον Περασμένο Απρίλιο προληπτικά σας ζητήσαμε και που επίσης εδώ και ανά τακτά χρονικά διαστήματα επαναλαμβανόμενα σας το ζητάμε. Επίσης σε ερώτηση της κ. Μπαλού στο Π.Σ. απαντήσατε πως οι κάτοικοι έχουμε πάρει απαντήσεις που όμως δεν μας ικανοποιούν.  κ. Αντ/ρχη πότε και ποιές ακριβώς απαντήσεις μας δώσατε που δεν μας αρέσουν; Προβήκατε σε κάποιες μετρήσεις, βγάλατε πορίσματα, μας τα κοινοποιήσατε και σας απαντήσαμε πως δεν μας ικανοποιούν;  Πως είναι δυνατόν να απαντάτε στον Πρόεδρο της Κοινότητας που ζήτησε έλεγχο νομιμότητας πως δεν έχετε αρμοδιότητα;

κ. Δήμαρχε επίσης καμία απάντηση και καμία ενέργεια προκειμένου να υλοποιήσετε την υπ’αριθμ.128/2021 απόφαση του Δ..Σ. δεν έχετε κάνει. Ωστόσο έκπληκτοι σας ακούσαμε στο Δ.Σ. της 18ης Σεπτεμβρίου 2022 να αναφέρετε (στην περίπτωση που αφορούσε την υπόθεση του Κάστρου), ότι έχετε την υπέρτατη υποχρέωση να υλοποιείτε τις αποφάσεις του Δ.Σ. (απ’όπου και αν προτείνονται),  και για το λόγο αυτό συστήσατε Επιτροπή (όπως σας δίνει ο νόμος το δικαίωμα,) από Νομικό, Μηχανικό, Αρχιτέκτονα και Γραμματέα προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητα για το εν λόγω θέμα και επικοινωνήσατε και με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία έγκρισης.….κλπ.  

Πως είναι δυνατόν κ. Δήμαρχε 13 ολόκληρους μήνες να μην προβαίνετε σε καμία ενέργεια προκειμένου να γίνουν οι αντίστοιχοι έλεγχοι και μετρήσεις που το Δ.Σ. αποφάσισε; Κάνετε διάκριση στις Αποφάσεις του Δ.Σ. που υλοποιείτε;

  Από τον περσινό Οκτώβριο επισκεφθήκαμε τις Τεχνικές σας Υπηρεσίες και ρωτήσαμε εάν είχατε δώσει κάποια εντολή, όπως ήσασταν υποχρεωμένος, προκειμένου να προβούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες σε έλεγχο επικινδυνότητας, Περιβαντολλογικό κλπ, αλλά προς μεγάλη μας απογοήτευση ούτε τότε αλλά ούτε και μέχρι σήμερα έχετε κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης καμία ενέργεια για τον καθορισμό Χρήσης Γης και ούτε επίσης η Ποιότητα Ζωής καμία απάντηση στην γνωμοδότηση που ζητήσαμε από τον Αύγουστο του 2021. 

Μήπως οι κάτοικοι της Απόλπαινας δεν ανήκουν στο Δήμο Λευκάδας και θα πρέπει να υποστούν την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους που εσείς προσωπικά αλλά και το Δ.Σ. παραδεχθήκατε; 

Το θανατηφόρο που έγινε το Μάιο και το ατύχημα του Αυγούστου στο ακριβώς συγκεκριμένο σημείο, δεν σας έπεισαν ακόμα να προβείτε σε κάποια μέτρηση επικινδυνότητας; Τι άλλο πρέπει να γίνει; Πως είναι δυνατόν επίσης και δικές σας υπηρεσίες να απαντούν  στον Πρόεδρο της Κοινότητας πως δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στον έλεγχο νομιμότητας που σας ζήτησε; 

Τελικά τίνος αρμοδιότητα είναι τι; Συνεργασία υπηρεσιών και φορέων δεν υπάρχει;

Πως ο πολίτης βρίσκει το δίκιο του όταν όλοι οι αρμόδιοι δηλώνετε αναρμόδιοι;

κ.Βουλευτά, κ. Αντ/ρχη, κ. Δήμαρχε οφειλόμενες απαντήσεις μας χρωστάτε και εσείε και οι υπηρεσίες σας.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά αγανακτισμένοι από την στάση και την απαξίωση που μας δείχνετε και ζητάμε για άλλη μια φορά να πράξετε τα δέοντα και να μεριμνήσετε για την ασφάλειά μας και την ποιότητα ζωής μας.

Επιτροπή κατοίκων – Ιδιοκτητών Απόλπαινας Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Τομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ: Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Η Εθνική Αντίσταση στη Λευκάδα, Τιμάμε τους αγωνιστές ΕΠΟΝ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ»
Επομενο αρθρο
Αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα Ιόνια Νησιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.