HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑποφάσεις «Πρωτοβουλίας για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου»

Αποφάσεις «Πρωτοβουλίας για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου»

Με ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή, (δείγμα του ενδιαφέροντος, της αλληλεγγύης και της διάθεσης για συνέχιση του αγώνα) πραγματοποιήθηκε Κυριακή 09/10 η ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για την Διάσωση της περιοχής του Κάστρου, με θέμα τις διώξεις από την εταιρεία που ενδιαφέρεται να επενδύσει στη περιοχή του Κάστρου, σε πολίτες που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους.

Αποφασίστηκαν τα εξής :

1. Να απαιτήσουμε την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο να καταδικάσει την στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελευθερίας λόγου και έκφρασης και να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των διωκόμενων πολιτών .

Επίσης να  αποφασίσει την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης του Τουριστικού Περιπτέρου και να εναντιωθεί σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση της ευρύτερης περιοχής

2. Να σταλεί το ψήφισμα της συνέλευσης στο δημοτικό συμβούλιο, στο περιφερειακό συμβούλιο, σε όλες τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, στον βουλευτή, στις πολιτικές παρατάξεις, σε όλους τους φορείς του νησιού, στο εργατικό κέντρο και τα σωματεία του, στις πρωτοβουλίες, στις συλλογικότητες, στους πολιτιστικούς. συλλόγους, στα επιμελητήρια με σκοπό να πάρουν απόφαση καταδίκης της προσπάθειας που κάνει η εταιρεία να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης των κατοίκων του νησιού, μέσα σε ένα κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας

3. Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των  φορέων και συλλόγων του νησιού,  την Τετάρτη 7μμ.στην αίθουσα του Πνευματικού  Κέντρου, για να συζητηθεί η απάντηση του Λευκαδίτικου λαού, απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα εκφοβισμού και στέρησης της ελεύθερης έκφρασης.

Πρόταση ψηφίσματος

Η κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου από την εταιρεία «ΝΟΤΙΟΝ Αναπτυξιακή Ακινήτων Α.Ε.», μας υποχρεώνει να ζητήσουμε άμεσα τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα:

1. Τη συζήτηση και καταδίκη των αγωγών που έλαβαν συμπολίτες μας γιατί εξέφρασαν δημόσια την άποψή τους.

2. Την άμεση ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης του Τουριστικού Περιπτέρου

Είμαστε με όλο το Λευκαδίτικο λαό ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου.

Προηγουμενο αρθρο
Ανείπωτη ντροπή
Επομενο αρθρο
Στην Οδησσό προστάτευαν από τις επιθέσεις μνημεία και αγάλματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.