HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑποχαιρετισμός στην Αικατερίνη Κούρτη

Αποχαιρετισμός στην Αικατερίνη Κούρτη

Αγαπημένοι μου συγγενείς και φίλοι,

Επέστρεψα χτες βράδυ απο την γη που κοιμούνται οι γονεις μου, αυτή την γη που τώρα αγαπω πιοτερο, αφού μπορεί και με πλαταίνει και με συνδέει με όλα τα πρόσωπα του παρελθόντος της, που πρόσφεραν στην τοπική μα και την ελληνική κοινωνία και τον ΑΝΘΡΩΠΟ, από τους απλούς ξωμαχους, τους φιλόξενους φτωχούς αγωνιστές της ζωης μέχρι τα πρόσωπα που έλαμψαν με την πολιτική τους δράση και την προσφορά της τέχνης τους (Ιωάννη ΖΑΜΠΕΛΙΟ, Σπυριδων ΖΑΜΠΕΛΙΟ, Αριστ. ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ, Αγγελο ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ, τον ιστορικό Νικ. Σβορώνο, τον ποιητη ΛΕΥΚΑΔΙΟ ΧΕΡΝ, τον γιατρό Ξενοφωντα Γρηγορη, τον σύγχρονο πατέρα Βασίλειο ΘΕΡΜΟ, τον εξαιρετικο αρχιεπίσκοπο Τιρανων Αναστασιο Γιαννουλατο, του οποιου ο πατερας γεννήθηκε κ μεγάλωσε στη Λευκαδα και τόσους αλλους σημαντικούς και μη διάσημους, που καλουν με το έργο τους ν ανταποκριθούμε εμεις οι νεότεροι στην διψα της εποχης για ποιότητα ηθους και ζωης.

Μα η σύνδεση με πρόσωπα και τόπους της Ελλάδας μας δεν Σταματα εκεί.

Η καρδιά της μητέρας μου ήταν καρδιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ, άρα και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, χτυπούσε όπου υπήρχε πονος και αδικο, όπου υπήρχε ομορφιά και σθένος, καταφρόνια μα και αξιοπρέπεια, δυσκολίες μα και πεισμα γι αλλαγή, φτώχεια και αγωνας επιβίωσης,γι αυτο και μπορεί να με συνδεει με οσους ανθρώπους εκτιμω και αγαπώ, με οσους θαυμάζω και επιθυμω να βρίσκομαι μαζί τους, με οσους μέσα από τον τροπο ζωης τους και το έργο τους, μου δίνουν δύναμη και νόημα ζωης.

Ετσι μπορώ να βρίσκομαι στο σπίτι της Κικής Δημουλά που αγαπώ, στην Σκιάθο του Παπαδιαμαντη που δεν επισκέφτηκα, στα περήφανα βουνά της Κρήτης που δεν ανέβηκα, στη Αλεξάνδρεια του Καβαφη που δεν γνώρισα, σε τόσους και τόσους υπεροχους τόπους που αναδύουν την μεγαλοσύνη της ελληνικής ψυχής και των πανανθρώπινων ιδανικών που εσωκλείει.

Η Αγαπη όλων σας, όσων έζησαν την μητέρα μου μα και όσων χωρίς να την γνωρίσουν την εκτίμησαν, μου έδωσε δύναμη για να σταθώ κοντά της όπως της ΕΠΡΕΠΕ.

Σας ευχαριστώ θερμα!

Η προσωπική μου δέσμευση ειναι να ζω δυνατα για τον εαυτό μου μα και για εκείνη!

Κωνσταντινα Κουρτη

Προηγουμενο αρθρο
Εορταστικές εκδηλώσεις για την 158η επέτειο της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: 400.000 ευρώ χρηματοδότηση αποκλειστικά για την αποκατάσταση και θωράκιση περιοχής Άη Γιάννη

2 Σχόλια

  1. Γεράσιμος X Λιβιτσανος
    19 Μαΐου 2022 at 23:12 — Απάντηση

    Συλλυπητρια Κωνσταντίνα!Να ζήσετε να σας δίνει δύναμη η θύμηση της!

  2. Παναγιωτης Σκληρος
    19 Μαΐου 2022 at 08:35 — Απάντηση

    Τα θερμά μου συλλυπητήρια, Κωνσταντίνα .Και σε όλους τους συγγενείς

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.