HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπό ελικόπτερο έγινε η διάσωση του χειριστή παραπέντε στο Κομηλιό

Από ελικόπτερο έγινε η διάσωση του χειριστή παραπέντε στο Κομηλιό

Χθες 1/11/2023 και ώρα 18:44 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Λευκάδας, μέσω τηλεφώνου από Γερμανία, για παροχή βοήθειας σε Γερμανό υπήκοο που είχε εγκλωβιστεί σε απομονωμένη παραλία του Κομηλιού, μετά από πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς, ο οποίος δήλωνε καλά στην υγεία του.

Κινητοποιήθηκαν διασωστική ομάδα της Π.Υ Λευκάδας, η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, το Λιμεναρχείο Λευκάδας και το ΕΚΑΒ Λευκάδας. Η πρόσβαση στη παραλία από τον δρόμο ήταν αδύνατη.  Η περιοχή είναι απόκρημνη με σαθρό έδαφος και κατολισθήσεις.

Η διάσωση του ατόμου τελικά έγινε με  ελικόπτερο, από το ενιαίο  κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης, με χρήση συρματόσχοινου γύρω στις 02:00 το πρωϊ.

Είναι η δεύτερη περίπτωση διάσωσης ατόμου, σε σύντομο χρονικό διάστημα,  μετά από χρήση αλεξίπτωτου πλαγιάς, όταν στις 15/10/2023 σε παραλία στα Πευκούλια είχε διασωθεί τραυματισμένος ο χειριστής του

Προηγουμενο αρθρο
Αθάνι - το λυκόφως μιας εποχής   
Επομενο αρθρο
Αποτελέσματα εκλογών Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.