HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγ. Παρασκευής Ηλιούπολης

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγ. Παρασκευής Ηλιούπολης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ « Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»
Ηλιούπολη 11/03/2015
ΙΩΝΟΣ & ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ 45
Κ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ. 16341

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015.

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος & Ιθάκης, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, υποδέχτηκαν για 7η συνεχή χρονιά, τις Λευκαδίτισσες, τους Λευκαδίτες και τους φίλους των Λευκαδίων, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, όπου ετελέστη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λευκάδας κ΄ Ιθάκης κ. Θεοφίλου . Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι ιερείς της Αγίας Παρασκευής και ο Λευκαδίτης Αρχιμανδρίτης Πατήρ Ιωακείμ , ο οποίος απηύθυνε στους πιστούς το ιερατικό κήρυγμα .

foto 1

foto 5

foto 7

Παρευρέθηκαν ο βουλευτής Λευκάδος κ.Σταύρος Γρηγόρης , ο Πρόεδρος του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης κ. Κώστας Σεφτελής, ο Λευκαδίτης π. Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, ο π. Δήμαρχος κ. Γιάννης Αναγνώστου, ο π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης κ. Δημοσθένης Γεωργάκης, η Αντιδημαρχος Παιδείας κ. Κατερίνα Μαρκουλάκη, ο π. Δήμαρχος Ελλομένου κ. Πέτρος Μήτσουρας, ο Δημ. Σύμβουλος Γιάννης Πούλος, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλιούπολης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών κ. Αθανάσιος Μελάς ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Εγγλουβησάνων κ. Χαράλαμπος Κοντογεώργης, Λευκαδίτες της Ηλιούπολης και του λεκανοπεδίου Αττικής και πολλοί φίλοι των Λευκαδίων.

foto 2

foto 3

foto 4

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η παράθεση καφέ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εκκλησίας. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων, κ. Ευάγγελος Γεωργάκης, ο οποίος καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του για 7η συνεχή χρονιά στην Ηλιούπολη προς τιμήν των Λευκαδίων Αττικής. Εξήρε την άριστη συνεργασία του Συλλόγου με τους Ιερείς και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής και τους ευχαρίστησε για το κοινωνικό και πνευματικό τους έργο . Χαιρέτησε τον Βουλευτή Λευκάδας για την τιμητική παρουσία του και ευχαρίστησε τους αξιότιμους καλεσμένους για την αποδοχή της πρόσκλησης του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης.

foto 6

foto 9

foto 10

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Γεωργάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο για το πολιτιστικό έργο τους και την πρωτοβουλία τους να πραγματοποιούν κάθε χρόνο, αυτήν την όμορφη εκδήλωση, η οποία καθιερώθηκε πλέον ως ένας ακόμα τόπος πνευματικής και θρησκευτικής συνάντησης των Λευκαδίων που δεν ζουν στο νησί αλλά κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και τις μεταφέρουν από γενιά σε γενιά, με κάθε τρόπο. Την συνάντηση χαιρέτησε και ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Σταύρος Γρηγόρης ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για θέματα του νησιού .Ο πρόεδρος του Δημ. Συμβούλιου κ. Κώστας Σεφτελής δεσμεύτηκε για την έναρξη διαδικασιών ονομασίας του χώρου γύρω από την εκκλησία Αγίας Παρασκευής σε Πλατεία Λευκαδίων.

Εξελίχθηκε εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν προβληματισμούς και προτάσεις, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο και τον Βουλευτή Λευκάδος κ.Σταύρο Γρηγόρη.

Προηγουμενο αρθρο
Από εκδήλωση της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
Επομενο αρθρο
Πρωτοβουλία του Δήμου ενάντια στο Ειδικό Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.