HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑ.ΜΕ.Λ: Ανοιχτό κάλεσμα για εκλογική συμπαράταξη στις Δημοτικές εκλογές

Α.ΜΕ.Λ: Ανοιχτό κάλεσμα για εκλογική συμπαράταξη στις Δημοτικές εκλογές

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ  (Α.ΜΕ.Λ) 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

Οι λαϊκές οικογένειες στη Λευκάδα και σε όλη την χώρα, στενάζουν και ασφυκτιούν στις συνθήκες διαβίωσης που ορίζουν ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι συνεχείς ανατιμήσεις προϊόντων, η ενεργειακή κρίση, οι υψηλές τιμές καυσίμων και το πανάκριβο οικιακό ρεύμα, η ανέχεια και η ανασφάλεια. Όλη αυτή η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε τυχαία. 

Είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής  της φιλελεύθερης πολιτικής που επέβαλε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υποδομών και υπηρεσιών, ανεργία, εκποίηση πρώτης κατοικίας, υποβάθμιση των δομών Υγείας και Παιδείας, αφαίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα καταστολή σε οποιαδήποτε αντίδραση του δοκιμαζόμενου λαού.

Τα τελευταία τρία χρόνια ξετυλίχτηκε η ιστορία της ακύρωσης του διαγωνισμού που προέβλεπε  την  παράδοση του Κάστρου για  Τουριστική / Ξενοδοχειακή  εκμετάλλευση,  μπορεί και πρέπει  να  αποτελέσει   ένα   καλό παράδειγμα    νικηφόρας παρέμβασης  για την  υπεράσπιση των  κοινόχρηστων δημόσιων αγαθών,   ανάλογο με το κίνημα  κατά  της ιδιωτικοποίησης  των υπηρεσιών ύδρευσης  πριν 10 χρόνια.

Η δημοτική παράταξη ΑΜΕΛ  από την πρώτη στιγμή  και μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις του  Λιμενικού Ταμείου  και οι μελέτες του προσωρινού αναδόχου,  δια του εκπροσώπου της  στο Δημοτικό  Συμβούλιο,  Πέτρου Ζαβιτσάνου, έθεσε το ζήτημα  στο ΔΣ , προσέφυγε κατά της παραχώρησης   στην Αποκεντρωμένη,  γνωστοποίησε τις γνωμοδοτήσεις  του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής  Λευκάδας   στις κεντρικές υπηρεσίες  του Υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Ναυτιλίας, κατέθεσε αιτήσεις θεραπείας  στην απόφαση Μενδώνη  που επέτρεψε νέα  δόμηση  και νέες χρήσεις  εντός της αδόμητης ζώνης του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου  και  στήριξε ποικιλοτρόπως την κοινωνία της πόλης  όπως  αυτή εκφράστηκε  μέσα από  προσφυγές στο ΣτΕ , κινητοποιήσεις, συζητήσεις  και  παρεμβάσεις     στην κατεύθυνση ακύρωσης της παραχώρησης   για τουριστική εκμετάλλευση  του γηπέδου  του τουριστικού περίπτερου  και ολόκληρης της πολλαπλά προστατευόμενης περιοχής  « Γύρα- Κάστρο».

Δυστυχώς κάτι ανάλογο δεν είδαμε  από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις    των οποίων είναι γνωστές  οι θέσεις και  οι  επιλογές τους από όταν ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της περιοχής  του κάστρου  το 2017, μέχρι  και τον Αύγουστο του 2022.

Η μετά πέντε χρόνια  αλλαγή στην στάση τους   τον Αύγουστο του 22,  ελπίζουμε να μην αποτελεί προεκλογική ντρίπλα !!! ειδικά για  όσους θα ξανασυμμετάσχουν στις Δημοτικές  εκλογές του Οκτώβρη.

Στο δίλημμα:   Διαλέγεις το συμφέρον της κοινωνίας  και στέκεσαι δίπλα στον πολίτη που πλήττεται ή  επιλέγεις το προσωρινό αντιπολιτευτικό όφελος, βρίσκοντας την ευκαιρία να καταγγείλεις τον πολιτικό αντίπαλο αφήνοντας να γίνει η ζημιά, επιλέξαμε το πρώτο  ήδη από την  πρώτη ημέρα παρουσίας μας στο ΔΣ.

Η δημοτική παράταξη ΑΜΕΛ   μπροστά στα οξυμένα προβλήματα της κοινωνίας και έχοντας υπόψη  τον νέο εκλογικό νόμο   εκτιμά ότι είναι αναγκαιότητα μια πλατιά συμπαράταξη με αυτοδιοικητικές δυνάμεις ,  κινήσεις και  συνδημότες  μας που συναντηθήκαμε σε κοινή πλεύση   για υπεράσπιση :

  • Των πολλαπλά προστατευόμενων χώρων  και  των τοπόσημων  του νησιού  από την λαίλαπα της  Εμπορευματοποίησης/ Ξενοδοχοποίησης ( Τουριστικό περίπτερο – ΤΑΟΛ – ΖΟΕ Γύρας)
  • Του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου  στον αιγιαλό και στα λιμάνια  μας ( Μύλος- Πόλη –  Περιγιάλι – Βλυχό)
  • Των  μικροιδιοκτησιών   που τις  βάπτισαν δασικές εκτάσεις   στον Δασικό χάρτη (2000 οι αντιρρήσεις και άλλα τόσα τα πρόδηλα σφάλματα)
  • Της νομιμότητας στην εφαρμογή των πολεοδομικών σχεδίων στο Νυδρί – Μεγάλο Αυλάκι και Κατούνα – Λυγιά.
  • Των  δημοτικών υπηρεσιών  οδοφωτισμού  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση  και την παράδοση στο επιχειρηματικό κέδρος, την καθαριότητα και την ύδρευση, κόντρα σε κάθε έννοια ανταποδοτικότητας, να μάχεται για την άρτια λειτουργία τους και όχι να τις υποβαθμίζει και να τις ξεπουλά
  • Της ακεραιότητας του τοπίου  της λιμνοθάλασσας  αποτρέποντας τις  μαρίνες μεγαγιώτ στον Αβλέμμονα   και  τις  υποθαλάσσιες ζεύξεις  εντός του ιχθυοτροφείου, το οποίο  ακόμα αναμένει! ( ως πότε άραγε ;)   να  αναδειχθεί  και να  αξιοποιηθεί  με την μόνη ίσως αναγγελθείσα  παρέμβαση στον πρωτογενή τομέα εδώ και δεκαετίες.

Καλούμε 

σε ανοιχτό διάλογο τις μαχόμενες προοδευτικές δυνάμεις, όλους τους συμπολίτες μας που αγωνιούν και αγωνίζονται, να συμφωνήσουν και να ιεραρχήσουν τα προβλήματα του Δήμου και να συν διαμορφώσουν   κοινό ψηφοδέλτιο   για τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Καιρός πια η κοινωνία του Νησιού, όλοι μας ,   να σκεφθούμε  και να αποφασίσουμε λαμβάνοντας υπόψη την φέρουσα ικανότητα του νησιού :

  • Ποια και πόση ανάπτυξη θέλουμε.
  • Πόση Λευκάδα και γιατί,  μπορεί και πρέπει να σωθεί
  • Ποια  σημασία έχει, ως στόχος, η οικονομική και κοινωνική διέξοδος του Νησιού και ποιες οι προϋποθέσεις , όχι  οι φαντασιοπληξίες, για την πραγματοποίησή της
  • Πώς μπορεί να οικοδομηθεί μια πλατιά αυτοδιοικητική κίνηση που θα εκφράζει τους πόθους και τα συμφέροντα του Λευκαδίτικου Λαού, υπερβαίνοντας τις παθογένειες των μη ιάσιμων δοκιμασμένων αυτοδιοικητικών και μη  κατεστημένων που εναλλάσσονται  στη διοίκηση του Δήμου.

Η απάντηση σ αυτά τα κεντρικά ζητήματα συγκροτούν το δικό μας

«ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ»

Η αναζήτηση, η συμβολή και η συμμετοχή σε εγχειρήματα και κινήματα γίνεται πάντα με τομές και δοκιμασίες , με ενσυναίσθηση της αβεβαιότητας και χωρίς να λυγίζει κανείς  μπροστά σε αρνητικούς συσχετισμούς.

ΛΕΥΚΑΔΑ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ/ 2023   

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Α.ΜΕ.Λ

Προηγουμενο αρθρο
Η Σία Βουτσινά με τον... Γιάννη Γιοκαρίνη!
Επομενο αρθρο
Πόσο θα είμαστε ΔΑΣΚΑΛΟΙ τότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.