HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓια τον Εμπορικό Σύλλογο Λευκάδας – Της Κωνσταντίνας Κούρτη

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Λευκάδας – Της Κωνσταντίνας Κούρτη

Μετά την μνημονιακή περίοδο και την υγειονομική κρίση που έφεραν λουκέτα σε πολλές μικρές επιχειρήσεις, η Κυβέρνηση αγνοώντας για άλλη μια φορά την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των εμπόρων, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα σε όσες από τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να επιβιώσουν. 

Την αγωνία μου αυτή, ως επαγγελματίας της Λευκάδας, εξέφρασα στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, ζητώντας να με ενημερώσει αν προτίθεται να προβούμε σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, είτε ως Εμπορικός Σύλλογος Λευκάδας είτε από κοινού με άλλους Εμπορικούς Συλλόγους. 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου με ενημέρωσε ότι, ο ίδιος αφού ήρθε σε επαφή με πολλούς επαγγελματίες της Λευκάδας (προέβη ο ίδιος σε «έρευνα αγοράς» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) δεν διαπίστωσε ενδιαφέρον για οποιαδήποτε κινητοποίηση. 

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας ότι, η Γενική Συνέλευση των μελών, την οποία και θα έπρεπε να είχε ήδη συγκαλέσει, αποτελεί το ανώτατο όργανο που αποφασίζει μετά από διεξοδική συζήτηση επί παντός θέματος, πολύ περισσότερο για θέματα που επηρεάζουν τη συνέχεια και την ύπαρξη του κλάδου μας. Το δε Διοικητικό Συμβούλιο εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Κάθε αντίθετη αντίληψη για τη λειτουργία και λήψη αποφάσεων του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας δύναται να θεωρηθεί προσωποκεντρική και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τα δίκαια των μελών του. 

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου, για να εδραιώνει και το λόγο ύπαρξης του, είναι η προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών του και δεν εξαντλείται μόνο στην ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του ή σε προσωπικές έρευνες σε μικρό ποσοστό της τοπικής αγοράς. Ανάλογες πρακτικές ευνοούν τις πολιτικές εξόντωσης και αφανισμού των μικρών τοπικών επιχειρήσεων και απεμπολούν τη συλλογικότητα ως το μοναδικό εργαλείο αγώνα και διεκδίκησης. 

Ευελπιστώ στην άμεση κινητοποίηση των ιθυνόντων του συλλόγου προκειμένου να κινηθούμε συλλογικά για το αυτονόητο δικαίωμα μας στην απρόσκοπτη εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση κάτι που μετά την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου δε θα είναι ούτε αυτονόητο αλλά ούτε και δυνατό. 

Κούρτη Κωνσταντίνα 

Προηγουμενο αρθρο
Ιστορίες από το Μινιόν – Το θρυλικό πολυκατάστημα άναψε πάλι τα φώτα του (βίντεο - φωτογραφίες)
Επομενο αρθρο
Εγκύκλιος για την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.