HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Λευκάδας: Βελτίωση οδικού δικτύου δήμου Λευκάδας για λόγους πυροπροστασίας

Δήμος Λευκάδας: Βελτίωση οδικού δικτύου δήμου Λευκάδας για λόγους πυροπροστασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Με συντονισμένες παρεμβάσεις βελτιώνουμε την αγροτική οδοποιία, με τον καθαρισμό και τη διάνοιξη δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών».

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την Μ.&Χ. ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ανάδοχο του έργου: «Βελτίωση οδικού δικτύου δήμου Λευκάδας για λόγους πυροπροστασίας», με προϋπολογισμό 62.081,00, και χρηματοδότηση από πόρους πυροπροστασίας.

Η επέμβαση, σε περίπου 40 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, αφορά καθαρισμούς με χρήση καταστροφέα ή και εργατών, (απομάκρυνση θάμνων, δένδρων και φυτών που φράσουν τους δρόμους και εμποδίζουν την κυκλοφορία), ισοπέδωση και διαμόρφωση των δρόμων με χρήση JCB,  και όπου απαιτείται «εξυγίανση» σημείων με κατάλληλο υλικό οδοστρωσίας. Περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Λευκάδας και Ελλομένου.

Σκοπός της παρέμβασης είναι η αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών σε κοινότητες του δήμου μας.  Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Τσιρογιάννης ανέφερε: «Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση και πρόληψη των φυσικών καταστροφών ή των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και η αποκατάσταση τυχόν ζημιών προστατεύοντας τα δάση μας και καλύπτοντας τις ανάγκες των αγροτών του δήμου μας». ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εξόρμηση του ΕΟΣ Πρέβεζας στους Σκάρους
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο (ΚΔΑΠ- ΜΕΑ) της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΠΟΚΑΛ του Δήμου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.