HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Λευκάδας: «Επισκευή της κύριας δημοτικής οδού Κατωχωρίου & λοιπών οδών του οικισμού»

Δήμος Λευκάδας: «Επισκευή της κύριας δημοτικής οδού Κατωχωρίου & λοιπών οδών του οικισμού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Xαράλαμπος Καλός: «Σύντομα υπογράφουμε την σύμβαση αξίας 330.000,00€ για την επισκευή της κύριας δημοτικής οδού Κατωχωρίου και λοιπών οδών του οικισμού»

Εγκρίθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης 4/7/2023 τα δικαιολογητικά κατακύρωσης ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου: «Επισκευή της κύριας δημοτικής οδού Κατωχωρίου & λοιπών οδών του οικισμού», προϋπολογισμού 330.000,00€, και χρηματοδότηση από ΠΔΕ.

Οι παρεμβάσεις αφορούν, την κύρια δημοτική οδό που συνδέει τον οικισμό του Κατωχωρίου με την επαρχιακή οδό, έχει μήκος περίπου 700μ και το πλάτος του καταστρώματος κυκλοφορίας της κυμαίνεται από 4.50μ έως 6.50μ, καθώς και δημοτικές οδούς στον οικισμό του Κατωχωρίου.

Θα εκτελεστούν εργασίες φρεζαρίσματος του φθαρμένου ασφαλτοσκυροδέματος, τοπικά θα εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής της οδοστρωσίας και αναλημματικών τοίχων συγκράτησης των πρανών, εργασίες διευθέτησης των επιφανειακών πλευρικών τάφρων απορροής των ομβρίων της οδού καθώς και εργασίες επίστρωσης νέας ασφάλτου, εργασίες διαγράμμισης και τοποθέτησης πινακίδων κυκλοφορίας. 

Στις οδούς του οικισμού θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής του καταστρώματος κυκλοφορίας από ασφαλτοσκυρόδεμα με φρεζάρισμα της υφιστάμενης ασφάλτου και διάστρωση νέας, εργασίες πλακόστρωσης τμημάτων οδού από λευκή χονδρόπλακα και σε περιορισμένα τμήματα από τεχνικά παλαιωμένο κυβόλιθο επί στρώματος σκυροδέματος, καθώς και εργασίες συγκράτησης των πρανών με αναλημματικούς τοίχους από αργολιθοδομή.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχου Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός ανέφερε: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας για ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του δήμου μας. Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων, για την ασφαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία οχημάτων εντός του οικισμού». ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για την Β΄Φάση Ανάπλασης Κεντρικού Δρόμου Νυδριού προς Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι
Επομενο αρθρο
Διήμερο δράσεων ευαισθητοποίησης σχετικά με τις εξαρτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.