HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Μεγανησίου: Συνολικά 17 άτομα έγιναν αποδέκτες ΦΜΕ που αφορούν ελλείμματα του 2012 -ανανέωση

Δήμος Μεγανησίου: Συνολικά 17 άτομα έγιναν αποδέκτες ΦΜΕ που αφορούν ελλείμματα του 2012 -ανανέωση

Μεταξύ αυτών τρεις εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι κι  ένας Αντιδήμαρχος

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο μας μας , σε δικαστικό κλητήρα είχε αναθέσει ο δήμος Μεγανησίου την επίδοση Φύλλων Μεταβολών κι Ελλείψεων για τα έτη 2010 και 2011 , που συντάχθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο κι εστάλησαν προς επίδοση στον δήμο Μεγανησίου, θα επιδίδονταν την εβδομάδα των Χριστουγέννων  στους παραλήπτες τους.

Στο  Ελεγκτικό Συνέδριο ορίζεται ότι «Για τις ελλείψεις που διαπιστώνονται ή τις αμφιβολίες που δημιουργούνται κατά την επεξεργασία των λογαριασμών, συντάσσεται φύλλο μεταβολών και ελλείψεων που αποστέλλεται αρμοδίως για την αναπλήρωση των διαπιστούμενων ελλείψεων και την παροχή των απαιτούμενων πληροφοριών εντός προθεσμίας όχι μεγαλύτερης των δεκαπέντε ημερών, η οποία μπορεί να παραταθεί για εύλογο χρόνο»

Με το Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων (Φ.Μ.Ε.), ο ευθυνόμενος ενημερώνεται για την πλημμέλεια που του αποδίδεται και καλείται να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του ή, εφόσον αποδέχεται τα πορίσματα του ελέγχου, να αναπληρώσει το διαπιστούμενο έλλειμμα εντός ορισμένης προθεσμίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης το Δημοτικό Συμβούλιο του 2012   και η Οικονομική Επιτροπή είναι υπόλογοι για τις  δαπάνες που αποφάσισαν κι ενέκριναν οι οποίες δεν ήταν σύννομες, ο Δήμαρχος για όλες τις δαπάνες , η  αρμόδια υπάλληλος  για την έκδοση όλων των ενταλμάτων και η  Ειδική Ταμίας για την πληρωμή όλων των χρηματικών ενταλμάτων.

Το χρηματικό ποσό που καλούνται ν΄ αναπληρώσουν ανέρχεται στο ποσό των 76.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι θ΄ακολουθήσει ένα δεύτερο φύλλο ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο που θ΄αφορά τα έτη 2012 και 2013, εντούτοις ανοίγουν “οι ασκοί του Αιόλου” και δημιουργείται  και πολιτικό ζήτημα αφού όπως  αναφερθήκαμε στην αρχή του άρθρου μας από τους 17 αιρετούς που έγιναν αποδέκτες των Φ.Μ.Ε , τέσσεροι είναι εν ενεργεία. 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ (28/1)

Απορίας άξιο γιατί δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου  σχετικά με το σοβαρό αυτό  ζήτημα, από τον δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έφτασαν στο site με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμά μας , έχουν επιδοθεί (κάτω από την μύτη μας όπως μας  ενημέρωσε η πηγή μας) ΦΜΕ  ΓΙΑ ΤΑ ΈΤΗ 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, ενώ σύντομα αναμένεται και το 2013. Οι παραλήπτες υπερβαίνουν τα 20 άτομα και  η απόδοση ευθυνών κι αναπλήρωσης των ποσών γίνεται με το ίδιο σκεπτικό  της απόφασης του 2012 που αναλύεται παρακάτω.

Όσον αφορά το ποσό για το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο καλεί τους ευθυνόμενους  να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις τους ή να το αποδεχτούν και να το αναπληρώσουν είναι περίπου δεκαπλάσιο ( συνολικά) αυτού του 2012, ήτοι περίπου 700.000 ευρώ!

Πηγή: https://meganisinews.eu/9

Προηγουμενο αρθρο
Αγκυροβόλιο Βασιλικής: Τρίτη συμπληρωματική σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρεία
Επομενο αρθρο
Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.