HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔράμα: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από κεραυνό σε νυχτερινό ορεινό αγώνα

Δράμα: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από κεραυνό σε νυχτερινό ορεινό αγώνα

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα Κυριακής στη Δράμα, καθώς από κεραυνό έχασε τη ζωή του ένας αθλητής στο όρος Φαλακρό, ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το τραγικό γεγονός συνέβη στην περιοχή Πύργοι στο Φαλακρό της Δράμας όταν τρία άτομα χάθηκαν, σε νυχτερινό αγώνα ορεινού τρεξίματος.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε τα ξημερώματα για τα τρία άτομα των οποίων είχαν χαθεί τα ίχνη -σύμφωνα με αναφορές, μάλιστα, είχαν χτυπηθεί από κεραυνό. Πίσω από την ομάδα που χτυπήθηκε βρισκόταν μία ακόμα γυναίκα, η οποία δεν χτυπήθηκε, ενώ το τρίτο άτομο είναι καλά στην υγεία του.

Ο 55χρονος είναι σοβαρά εγκαυματίας, και συγκεκριμένα φέρει εγκαύματα στο στήθος, στο αριστερό χέρι αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, μετέδωσε το voria.gr ενώ προς το παρόν δεν μπορεί να μιλήσει και να ακούσει από τον θόρυβο και από το σοκ.

Όπως σημείωσε στο voria.gr ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος, επρόκειτο για μία δύσκολη επιχείρηση καθώς τα άτομα ήταν κοντά στην κορυφή του όρους, σε δύσβατο σημείο με αρκετά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο νυχτερινός, ορεινός αγώνας Six Peaks, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές από όλη τη χώρα, οι οποίοι έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού, με τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Τις πρώτες ώρες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ο καιρός όμως γύρω στις 4 τα ξημερώματα άλλαξε με έντονη βροχή και πολλούς κεραυνούς.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, κάποιοι από τους αθλητές είχαν ήδη τερματίσει, κάποιοι σταμάτησαν, αλλά η ομάδα που χτυπήθηκε, ήταν κοντά στον τερματισμό, όταν έγινε το μοιραίο.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς στο σημείο οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς, με συνεχή βροχόπτωση, ενώ και η ορατότητα ήταν μειωμένη αφού ο αγώνας δρόμου λάμβανε χώρα τη νύχτα.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Οι άγνωστες καλλονές των Εχινάδων Νήσων σ’ ένα φωτογραφικό λεύκωμα
Επομενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ απο την ετήσια εμφάνιση του χορευτικού του Απόλλωνα Καρυάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.