HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου στην πρώην χωματερή

Εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου στην πρώην χωματερή

Θετικά απάντησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην  υπ αριθμό πρωτοκόλλου 23142/15-12-2020 αίτηση του Δήμου Λευκάδας για την χορήγηση έγκρισης λειτουργίας Δημοτικού Κτηνιατρείου

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου όταν του 2020 κι ενώ ήδη είχε προσληφθεί κτηνίατρος , ξαφνικά ο δήμος ξηλώνει το δημοτικό κτηνιατρείο από τα παλιά σφαγεία και το μεταφέρει σε κοντέινερ στον χώρο του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ , ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τα φιλοζωικά σωματεία.

Στην συνάντηση τότε της δημοτικής αρχής με εκπροσώπους των φιλόζωων , ο δήμος υπόσχεται την αδειοδότηση και την λειτουργία του μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, ωστόσο  η μελέτη για τον εξοπλισμό του δημοτικού κτηνιατρείου εκπονείται τον Νοέμβριο του 2020 και η αίτηση για την άδεια υποβάλλεται μετά από ένα μήνα.(15/12/2020)

Το δημοτικό κτηνιατρείο δημιουργήθηκε  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας  από τον Δεκέμβριο του 2012,  με εισήγηση της Ζωής Σκιαδά, επί δημαρχίας Κώστα Αραβανή  κι έκτοτε λειτουργούσε ανελλιπώς με την βοήθεια των φιλοζωικών σωματείων έως τον Φεβρουάριο του 2020 , όπου για ανεξήγητο λόγο  ξεκίνησε να υπολειτουργεί.

Ας ελπίσουμε ότι η αδειοδότησή του από την ΠΙΝ , θα δώσει ώθηση ώστε ν΄αναβαθμιστεί και να βελτιωθούν οι υποδομές και η λειτουργία του κι ότι σύντομα η δημοτική αρχή, έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση θα προχωρήσει και στην κατασκευή του καταφυγίου για τα αδέσποτα.

Πηγή: https://meganisinews.eu/

Προηγουμενο αρθρο
Διεπιστημονικό σεμινάριο 15 συναντήσεων "Γύρω από το Μεγάλο μας '21"
Επομενο αρθρο
«Ξεμπλοκάρει» το εμβόλιο της AstraZeneca

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.