HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕθνική πόλο γυναικών: «Χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό – Πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς

Εθνική πόλο γυναικών: «Χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό – Πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών νίκησε την Ιταλία 7-6, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από 16 χρόνια.

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008 και το Πεκίνο. Η εθνική ομάδα δεν λύγισε από την πίεση και έφτασε στη νίκη με 7-6 έναντι της Ιταλίας στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι. 

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένη στην άμυνα, ενώ η Ιωάννα Σταματοπούλου είχε τις απαντήσεις. Η Ελλάδα πήγαινε καλά επιθετικά, ωστόσο μέσα σε 2,5 λεπτά οι παίκτριες του Κάρλο Σίλιπο πέτυχαν τέσσερα γκολ (τα διπλάσια από όσα είχαν σημειώσει ως εκείνο το σημείο!) και ισοφάρισαν 6-6 με πέναλτι της Αβένιο, 3΄57΄΄ πριν τη λήξη.

Στο πιο κρίσιμο σημείο, η Νικόλ Ελευθεριάδου πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα στην εκπνοή σχεδόν του χρόνου επίθεσης, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Οι Ελληνίδες «έβγαλαν» κρίσιμες άμυνες κι έφτασαν σε μια πολύ μεγάλη νίκη, αλλά και στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Τα 16 χρόνια της αναμονής τελείωσαν και οι δυο ομάδες πόλο θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

  • Η εθνική είχε 3/12 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού
  • Η Ιταλία είχε 3/11 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 1 γκολ την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
  • Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Πάτρα (4΄54΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και η Μαργ. Πλευρίτου (51 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς).

Διαιτητές: Ντούτιλχ (Ολλανδία), Κολομίνας (Ισπανία)

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου
Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσέργκολ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

Προηγουμενο αρθρο
ΚΙ.Π.Α.Λ:  Η καταστροφή της παραλίας του Αη Γιάννη και οι τεράστιες ευθύνες Δήμου-Περιφέρειας-Κυβερνήσεων 
Επομενο αρθρο
Διακοπή νερού λόγω βλάβης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.