HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕικοσιδύο εκατομμύρια ευρώ στην Λευκάδα και έξι στο Μεγανήσι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Εικοσιδύο εκατομμύρια ευρώ στην Λευκάδα και έξι στο Μεγανήσι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Αναμόρφωση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», πλαφόν για να μην ευνοηθούν οι μεγάλοι δήμοι σε βάρος των μικρών χωρίς  τεχνική επάρκεια.

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία προσδιορίζεται το ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού (πλαφόν) των προτάσεων που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για κάθε μία από τις επτά (7) κατηγορίες των δυνητικών δικαιούχων.

Η κατηγοριοποίηση λαμβάνει υπόψη την αναπτυξιακή στόχευση, δημογραφικά κριτήρια, τα ειδικά χαρακτηριστικά των ηπειρωτικών και νησιωτικών περιοχών, καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των Δήμων για επενδύσεις με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προσδιορίζει, επίσης, τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και τα κριτήρια για την επιλογή των προτάσεων, καθώς και τα κριτήρια ένταξης έργων, προμηθειών, μελετών και υπηρεσιών.

Προκειμένου να διευκολυνθούν χρονικά οι φορείς στην υποβολή των προτάσεών τους, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η τελική  παράταση του Προγράμματος έως τις 31 Μαΐου 2021.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος ομαδοποιούνται σε επτά κατηγορίες, με κριτήρια κυρίως δημογραφικά, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά των ηπειρωτικών και νησιωτικών περιοχών.

Στην κατηγορία 1 εντάσσονται οι δήμοι με μόνιμο πληθυσμό πάνω από 300.000 κατοίκους.
Στην κατηγορία 2 οι δήμοι με μόνιμο πληθυσμό από 100.000 έως 300.000 κατοίκους.
Στην κατηγορία 3 οι δήμοι που αποτελούν έδρες Νομών με μόνιμο πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους.
Στην κατηγορία 4 οι αστικοί δήμοι της Αττικής και της Θεσσαλονίκης με έως 100.000 κατοίκους.
Στην κατηγορία 5 οι υπόλοιποι ηπειρωτικοί και νησιωτικοί δήμοι.
Στην κατηγορία 6 οι μικροί ηπειρωτικοί δήμοι με μόνιμο πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους και οι μικροί νησιωτικοί δήμοι με έως 3.500 κατοίκους, ενώ στην κατηγορία 7 εντάσσονται οι Περιφέρειες.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που μπορείτε να δείτε εδώ, η Λευκάδα μπορεί να διεκδικήσει έως

22.000. 000 ευρώ και το Μεγανήσι 6.000.000 ευρώ.

Πηγή: https://meganisinews.eu/

Προηγουμενο αρθρο
Η «Αλανιάρα» το πρώτο λεωφορείο στο δρομολόγιο Βόνιτσα – Λευκάδα σε τρεις (3) ώρες!
Επομενο αρθρο
Η Λευκαδίτισσα Έφη Βαγενά πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.