HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του ΔΛΤ Λευκάδας έτους 2022

Εκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του ΔΛΤ Λευκάδας έτους 2022

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΘΕΜΑ : Εκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του ΔΛΤ Λευκάδας έτους 2022 

Στα πλαίσια της μέριμνας του Δ.Λ.Τ. Λευκάδας στα θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, κατ’ εκτέλεση και των αναφερόμενων στην ισχύουσα νομοθεσία, και με την παρουσία και την συνεργασία της εξειδικευμένης σε αυτά τα θέματα Εταιρείας “ΜΕΤΟΠΗ Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος”, το Δ.Λ.Τ. Λευκάδας διοργανώνει και εφέτος, όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή, εκπαίδευση σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο για την αποτροπή και την τυχόν αντιμετώπιση Θαλάσσιας ρύπανσης από κοινού με τη Μαρίνα Λευκάδας σε συνεργασία και με το Λιμεναρχείο Λευκάδας, με σκοπό να ενημερωθούν κατ’ αρχήν όλα τα μέλη της εθελοντικής Ομάδας της Λευκάδας, αλλά και όσοι πολίτες το επιθυμούν, για τις δυνατότητες του ΔΛΤ Λευκάδας σε εξοπλισμό αντιρρύπανσης, αλλά και για τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν όταν και εάν προκύψει πραγματικό συμβάν στην περιοχή μας. 

Το πρόγραμμα της εκπαιδεύσεως, η οποία θα διαρκέσει μία (1) εργάσιμη ημέρα, θα έχει ως ακολούθως: 

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 

Θεωρητική Εκπαίδευση 

Η θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί λόγω των μέτρων κατά της Covid-19 σε εξωτερικό χώρο, στο σημείο όπου βρίσκεται ο Αντιρρυπαντικός Εξοπλισμός της Μαρίνας Λευκάδας (Πρατήριο Καυσίμων της ΕΛΙΝ) από την 9:30 π.μ. έως την 10.30 π.μ. και θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω: 

− Γενικά στοιχεία οργάνωσης για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης − Πιθανά σενάρια ρυπάνσεων εντός ή και εγγύς Λιμενικής Εγκατάστασης − Ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό έρθει σε επαφή με τη θάλασσα 

− Διαδικασίες χρήσεως των απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών και επιλογή του κατάλληλου υλικού ανάλογα με το περιστατικό 

− Διαδικασίες χρήσεως των πλωτών φραγμάτων με έμφαση στην αγκύρωσή τους − Επίδειξη του εξοπλισμού αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης που διαθέτει η Μαρίνα Λευκάδας ο οποίος είναι αντίστοιχος με αυτόν του ΔΛΤΛ, ο οποίος ευρίσκεται εντός Container στο Νυδρί 

− Διάλογος/συζήτηση 

Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας ρύπανσης 

Διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης με χρήση πλωτού φράγματος συνολικού μήκους 105 μέτρων και αγκυροβόλησή του στην Μαρίνα της Λευκάδας (Πρατήριο Καυσίμων της ΕΛΙΝ) με τη συμμετοχή του προσωπικού της, των εθελοντών που συγκροτούν την Ομάδα Αντιρρύπανσης του ΔΛΤ, στελεχών του Λιμεναρχείου, αλλά και των όποιων άλλων πολιτών παραστούν, από 10:30 έως 14:30. 

Το σενάριο της Ασκήσεως θα καθοριστεί επί τόπου, αναλόγως και των καιρικών συνθηκών. 

Εκπαιδευτής: Αγγελόπουλος Μιχάλης/ “ΜΕΤΟΠΗ Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος”

Την εκπαίδευση μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμη και πολίτες Λευκάδας οι οποίοι ενδιαφέρονται ανεξάρτητα αν είναι μέλη της εθελοντικής ομάδας αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Λευκάδας. 

Για πληροφορίες και τυχόν δηλώσεις συμμετοχής, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο, επικοινωνήστε με την κα. Ακριβή Μιχελή, τηλέφωνο 26453 60508, e-mail: dltl@lefkada.gov.gr. 

 Ο Πρόεδρος  

 ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Υποχρεωτικός καθαρισµός οικοπέδων/ακάλυπτων χώρων µέχρι την 30η Απριλίου 2022
Επομενο αρθρο
Βέλγιο: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου σοκολάτας Kinder

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.