HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕμφανίστηκαν στον ουρανό της Λευκάδας οι δορυφόροι Starlink του Έλον Μασκ

Εμφανίστηκαν στον ουρανό της Λευκάδας οι δορυφόροι Starlink του Έλον Μασκ

Δορυφόροι σαν μικρές  φωτεινές κουκκίδες διέσχισαν   το βράδυ της Πέμπτης  τον ουρανό της Λευκάδας. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν  στην Εξάνθεια με κινητό τηλέφωνο. Οι δορυφόροι του ιδιοκτήτη του Twitter έκαναν την εμφάνισή τους έκαναν για άλλη μια φορά στον ουρανό της Λευκάδας, η προηγούμενη ήταν τον 5/2021. Όπως πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, ήδη από τον προηγούμενο μήνα έκαναν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του Starlink εδώ

To Starlink είναι σύστημα δορυφόρων που κατασκευάζεται από την SpaceX  του Elon Musk, για την παροχή δορυφορικού διαδικτύου.  Το σύστημα αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO), σε συνδυασμό με πομποδέκτες εδάφους.

Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από παραδοσιακούς παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου. Αυτήν τη στιγμή η υπηρεσία βρίσκεται σε έκδοση beta, με περιορισμένη διαθεσιμότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Starlink αποτελείται από χιλιάδες δορυφόρους που τοποθετούνται σε χαμηλή τροχιά στη Γη. Αυτοί οι δορυφόροι συνεργάζονται για να παρέχουν ευρυζωνική υπηρεσία Διαδικτύου σε χρήστες στο έδαφος. Οι δορυφόροι είναι δικτυωμένοι μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο πλέγματος που είναι σε θέση να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας.

Τελευταία, όπως διαβάσαμε, υπάρχουν και αρνητικά δημοσιεύματα μετά από επιστημονικές έρευνες που έγιναν. Δες εδω.

Προηγουμενο αρθρο
Αύγουστος 2023: Λιτανεία του Επιτάφιου της Παναγίας στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Μαρία, Μαρία, Μαρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.