HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Επίσκεψη κλιμακίου Πυροσβεστικού Σώματος στο Μεγανήσι

 Επίσκεψη κλιμακίου Πυροσβεστικού Σώματος στο Μεγανήσι

Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Μεγανήσι κλιμάκιο του πυροσβεστικού Σώματος αποτελούμενο από τον Υποστράτηγο κ. Μπόκα Χριστόφορο Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων, τον Πύραρχο κ. Ιωάννη Λιάπη Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Λευκάδας και από τον Επιπυραγό κ. Ρούπα Δημήτριο Υποδιοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Λευκάδας. Το κλιμάκιο συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Αντώνης Δουβίτσας.

Η συνάντηση είχε ως θέμα τη διεξοδική εξέταση των αναγκών του Μεγανησίου στον τομέα της πρόληψης, της άμεσης επέμβασης, της διαχείρισης και οργάνωσης μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ. Κώστα Καββαδά και κ. Δημήτριου Κατωπόδη καθώς και του Γ.Γ. κ. Νίκου Σολδάτου.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου έθεσε όλα τα ζητήματα του τομέα Πολιτικής προστασίας  που χρίζουν άμεσης επίλυσης και σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν τα εξής:

•            Η δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού φυλακίου με την παρουσία μονίμων πυροσβεστών

•            Η μείωση του χρόνου πρόσβασης Πεζοπόρου Τμήματος της Πυροσβεστικής σε περίπτωση κρίσης με τη χρήση του σκάφους του Δήμου Μεγανησίου

•            Η εκπαίδευση εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας για άμεση επέμβαση

•            Κατά τη διάρκεια δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5 παρουσία δύο (2) μονίμων πυροσβεστών στο Μεγανήσι

•            Η εβδομαδιαία παρουσία πυροσβεστών στο χώρο που θα δημιουργήσει ο Δήμος

•            Η εκπόνηση μελέτης για την τοποθέτηση δικτύου πυροσβεστικών κρουνών

•            Ο σχεδιασμός σημείων συγκέντρωσης των πολιτών σε περίπτωση φυσικής καταστροφής καθώς και πλάνο για την εν συνεχεία οργανωμένη απομάκρυνσή τους.

•            Η δημιουργία πλάνου εκκένωσης ανά οικισμό.

Η ασφάλεια των δημοτών είναι ένας από τους θεμελιώδεις στόχους μας. Με τη δημιουργία και την υποστήριξη προγραμμάτων πρόληψης και αντίδρασης σε καταστάσεις κρίσης, θα επιτύχουμε την αύξηση του αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες.

Δήμος Μεγανησίου

Προηγουμενο αρθρο
Προκήρυξη του 3ου αγώνα ορεινού τρεξίματος «Αλέξανδρος Παναγούλης» στο Σύβρο
Επομενο αρθρο
Διασυνοριακή επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.